StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNAJPOPULARNIJI NA INSTAGRAMU

Ovo je 10 mjesta u Hrvatskoj koja posjećuje cijeli svijet i koja su najfotografiranija! Dva su u Šibensko - kninskoj županiji

Piše Jutarnji list
20. lipnja 2024. - 15:34

 

 

 

Sve smo popularnija turistička destinacija i kada je rriječ o hashtagovima na Instagramu. Njih je, naime, čak 19 posto više u odnosu na prošlu godinu. Pokazalo je to istraživanje koje su splitske platforme za prodaju karata GetByBus.com i GetByFerry.com provele na 190 hrvatskih znamenitosti koje se s nekoliko različitih oznaka najčešće spominju na društvenim mrežama.

Već treću godinu za redom prvo su mjesto zauzele Plitvice, s više od 1,3 milijuna spominjanja na Instagramu, a u nastavku je lista 10 najpopularnijih znamenitosti na kojima turisti objavljuju svoje fotografije.

 

1. Nacionalni park Plitvička jezera

 
image
 
 
GORAN SAFAREK

2. Plaža Makarska

Više od 700 tisuća oznaka imaju plaže Makarske i s time su se smjestile na drugo mjesto ovogodišnje liste, što je posebno zanimljivo jer ih prošle godine nije niti bilo.

 

3. Nacionalni park Krka

Slapovi Krke među najčešćim su fotografijama na Instagramu i ove godine, s oko 606 tisuća spominjanja. Kad pogledamo te slike, jasno nam je i zašto.

image
 
 
TOM DUBRAVEC/ CROPIX/CROPIX

4. Plaža Zrće

 
 

5. Nacionalni park Kornati

Naše najpoznatije otočje smjestilo se na peto mjesto najčešće spominjanih znamenitosti na Instagramu. Ove godine fotografije s ove lokacije objavljene su oko 131 tisuću puta.

image

 

 

 
IVANA NOBILO/CROPIX

6. Dioklecijanova palača

Najveća znamenitost u Splitu također privlači turiste koji vole "okinuti dobru fotku" za Instagram. ove su to godine učinili 103 tisuće puta.

 

Kao i očekivano, i one su u prvih deset. Dubrovačke zidine u svibnju ove godine na Instagramu je objavljeno čak 97,833 tisuća puta.

image
 
 
TONCI PLAZIBAT/CROPIX

8. Plaža Medulin

Na osmom mjestu najpopularnijih Instagram odredišta nalazi se plaža u Medulinu. Korisnike Instagrama oduševila je više od 92 tisuća puta.

 

9. Zlatni rat

Plaža Zlatni rat, poznata po svom jedinstvenom svojstvu da gotovo svakog dana ima drugi oblik, oznaku na instagramu u svibnju ove godine dobila je 77,632 puta.

image
 
 
HEMIS/PROFIMEDIA

10. Park prirode Biokovo

Skywalk šetnica na Biokovu otkrila je ovaj park prirode posjetiteljima koji i nisu ljubitelji planina. U top 10 najfotografiranijih znamenitosti u Hrvatskoj na Instagramu ove se godine smjestio s 77,390 oznaka.

 

Među 50 najfotografiranijih znamenitosti još su i Morske orgulje u Zadru, "zagrebačko more" Jarun, Pulska arena te etno selo Kumrovec, a cijelu listu pogledajte ovdje.

 

20. lipanj 2024 18:22