StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetmaja šintić

Nositeljica liste Možemo! u našoj izbornoj jedinici: ‘I ovakva Hrvatska je moguća. Samo ako je zamislite‘

Piše šibenski.hr
15. travnja 2024. - 14:27

Posljednje priopćenje za javnost uoči početka izborne šutnje i održavanja parlamentarnih izbora u srijedu, poslala je i Maja Šintić, nositeljica liste platforme Možemo! za 9. izbornu jedinicu.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Dragi ljudi,

Zadnji je dan kampanje za izbore za Hrvatski sabor i posljednji dan da vas podsjetimo kako je važno sudjelovati u izbornim procesima. Iako se ponekad svi osjećamo kao da naš pojedinačan glas ne može napraviti promjene, važno je podsjetiti se kako svi naši glasovi zajedno mogu činiti razliku. Osim toga, treba cijeniti proces, a ne samo rezultat. Sa sigurnošću možemo reći da su se u našoj jedinici "brda" ipak pomaknula, a vaš entuzijazam i podrška koju smo osjećali tijekom kampanje dali su nam ohrabrenje.

Živimo u sredinama u kojima je ponekad teško biti drukčiji_a, suprotstaviti se struji i zastupati drukčiji smjer. Ipak, sve što smo radili i ranije, pokazuje da se samo direktnom aktivnošću, istupanjem i hrabrošću stvari mogu mijenjati na bolje.

Zato vas pozivamo da 17.4. ne odustajete od svojih ideala već da hrabro i odlučno zamislite bolju budućnost Hrvatske. Bez korupcije, klijentelizma, bez zastrašivanja, bez guranja društvenih grupa na margine i izvan javnog prostora. Zamislite Hrvatsku u kojoj se politika ne bavi pribavljanjem utjecaja ili novca onima iz vlastitog, uskog kluba. Zamislite politiku koja vodi brigu o ranjivima, siromašnima, radnicima_cama, koja izjednačava, a ne produbljuje socijalne razlike među stanovništvom. Zamislite takvu politiku gdje su izabrani predstavnici_ce dio naroda i s njime dijele osobno i životno iskustvo.

Zelena, slobodna, jednaka i pravedna Hrvatska je moguća. Samo ako je zamislite.

Ovim putem, pozivamo vas da izađete na izbore i odaberete biti dio nužne promjene.

28. travanj 2024 13:19