StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetcrpka kao trafika

Neugodna iskustva s benzinske pumpe; red nije za gorivo, nego na blagajni; ne kupuje se benzin već ove stvari

Piše S. Kekez
19. prosinca 2023. - 12:40

Uoči blagdana i početka izborne godine Vlada RH na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem pojeftinila je gorivo za cijelih pet centi po litri. Ta mala, ali pozitivna vijest nije na benzinske pumpe masovno dovela vozače, ali jest one kojima je trebalo gorivo za potrebu ili za mirne blagdane.

Međutim dolazak na polupraznu benzinsku pumpu na Sućidru u Splitu ne znači da ćete izbjeći redove. Naime, kada utočite gorivo i krenete ga platiti, red vas čeka pred blagajnom, gdje spoznate da je kupaca puno više nego uljevača goriva. Kupci uglavnom stižu pješice.

Dok čekate red za plaćanje, srećom u toplom i lijepo uređenom prostoru, čujete narudžbe onih u redu: Dajte mi te i te cigarete.; Kakve rizle i kartine za motanje duhana imate?; Imate li filtere?, Imate li to i to pivo?; Može jedan macchiato i dva capuccina; Bon za mobitel od 30 eura... Srećom nitko nije tražio kruh, deterdžente na akciji ili pelene, iako ne treba sumnjati da na pumpi ima svega pa i toga.

U nevjerici pomislite da ste možda pogriješili firmu, da ste umjesto na pumpu ušli u dućan ili trafiku. Kada konačno stignete na red - a kao i svim vozačima poslovično vam se žuri, zato uostalom i plaćate registraciju i sve troškove - dođe vam da prodavačicu pitate može li se tu platiti i gorivo. Ali kada vidite koliko je smantana od takvih narudžbi, odustanete od toga.

Platite svoje gorivo i napustite pumpu, dok novi pješaci stižu po različite artikle koje su prije kupovali na trafikama i u dućanima. Je li rješenje u tome da se otvori više trafika i dućana ili da crpke otvore dvije blagajne, jednu za gorivo, a drugu za ostale artikle, ne znam. Ali znam da mi je tlaka čekati da platim gorivo dok drugi plaćaju, autoriziraju i biraju artikle koji spadaju u trafike ili dućane. Neke stvari su jednostavno nespojive.

image

S redom za gorivo barem znate što možete očekivati (ilustracija)

Davor Pongracic/Cropix
28. travanj 2024 00:31