StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSućut premijera

Plenković: Milana Bandića pamtit ćemo po nastojanjima da čini dobro za građane Zagreba ali i brojne druge hrvatske krajeve

Piše Branimir Periša
28. veljače 2021. - 13:33

Premijer Andrej Plenković izrazio je u nedjelju sućut obitelji i suradnicima zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića te istaknuo da je nakon dva desetljeća rada, Bandić iza sebe ostavio brojne projekte koji su pridonijeli razvoju Zagreba i njegovoj prepoznatljivosti.

"Ostat će zapamćen po svojim nastojanjima da čini dobro za Zagrepčanke i Zagrepčane, ali i brojne druge hrvatske krajeve", naglašava premijer. Podsjeća da su građani Bandiću šest puta dali povjerenje da bude gradonačelnik te da je na nacionalnoj razini bio izabran za saborskog zastupnika, a bio je i u drugom krugu predsjedničkih izbora. 

Premijer podsjeća i da je u proteklih pet godina zajedno s članovima Vlade surađivao s gradonačelnikom Bandićem te su podupirali razvoj hrvatskoga glavnoga grada, radeći na brojnim projektima, uz korištenje europskih sredstava za gospodarski razvoj i zapošljavanje, za izgradnju infrastrukture, za kulturu i obrazovanje te zdravstveni sustav, a surađivali su i tijekom hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije. Ističe i suradnju nakon razornog potresa u ožujku 2020. 

27. travanj 2024 02:09