StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVREMENSKA PROGNOZA

Konačno stiže pravo ljeto; danas uglavnom stabilno i sunčano, ali ne spremajte kišobrane, mogući su pljuskovi

Piše Šibenski.hr
2. srpnja 2023. - 08:17

Danas stabilnije i sunčanije, no popodne još ponegdje s pljuskovima. Bit će ih i idućih dana, uglavnom na kopnu, a na moru, posebice u Dalmaciji, suho i sunčano - prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl.ing. iz DHMZ-a.

Uobičajeno toplo za početak srpnja bit će danas jer će nam pritjecati relativno topao i vlagom zamjetno siromašniji zrak nego jučer. Stoga na istoku djelomice, ponegdje i pretežno sunčano, ujutro uz rijeke može biti magle. Malo kiše ili poneki pljusak uz istočnu granicu naše zemlje.

Puhat će slab i umjeren sjeverozapadnjak, a najviša temperatura bit će oko 28 stupnjeva. Vrijednosti od 27 do 29 očekuju se u središnjim predjelima.

Uz uglavnom slab vjetar bit će većinom sunčano, samo ponegdje tijekom poslijepodneva uz mogućnost za pokoji pljusak. Ujutro mjestimice može biti kratkotrajne magle, kao i u kotlinama gorske Hrvatske. Dan će u ovim krajevima obilovati suncem, no od sredine dana ponegdje su izgledni pljuskovi, moguće i grmljavina, ponajprije u unutrašnjosti Istre te u dijelu Gorskog kotara.

Na moru će puhati slab i umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, a najviša temperatura bit će između 27 i 29, u Lici i Gorskom kotaru od 23 do 26. Sunčano će prevladavati u unutrašnjosti Dalmacije te na srednjem Jadranu. Pritom u Zagori popodne jači razvoj oblaka te lokalni pljuskovi s grmljavinom. Puhat će jugozapadnjak, ponegdje sjeverozapadnjak, a more malo, mjestimice umjereno valovito. More će biti slično i na krajnjem jugu, također uz jugozapadni i sjeverozapadni vjetar, a u prvom dijelu dana još ponegdje jugo. Nedjelja će ondje biti uglavnom sunčana, mjestimice u zaobalju uz mogućnost za pljuskove. Temperatura danju - 28, 29 stupnjeva.

02. svibanj 2024 00:17