StoryEditorOCM
Crna kronikaBolnica o slučaju Čubrić

Zašto je napustio bolnicu ne znamo, ali mislimo da u tom trenutku nije bila ugrožena njegova sigurnost niti sigurnost okoline

Piše Katarina Rudan
16. ožujka 2017. - 13:20


Zbog poštivanja Zakona o zaštiti prava pacijenata, u šibenskoj Općoj bolnici nismo mogli dobiti detaljnije informacije o slučaju "nestanka" Dominika Čubrića(21) iz Pirovca, čiji je nestanak ta ustanova prijavila PU šibensko-kninskoj u noći s utorka na srijedu, u 3.15 sati. Na sreću, sve se dobro završilo. Mladić se prošlu noć vratio kući, o čemu je njegova izvijestila policiju oko 2.45 sati.



- Osoba je zatražila liječničku pomoć i uz vlastiti pristanak zadržana je u bolnici na opservaciji. Kad je primjećeno da je nestala iz bolnice, obavijestili smo PU šibensko-kninsku. Došli su policijski službenici, obavili uvid i postupali dalje kako je već poznato. Zašto je napustio bolnicu ne znamo, ali mislimo da u tom trenutku nije bila ugrožena njegova sigurnost niti sigurnost okoline, rekla nam je ravnateljica Opće bolnice Šibenik dr. Sanja Jakelić, te dodala da ovo nije izdvojen slučaj jer samovoljnog napuštanja bolnice ima i u drugim sredinama.
- Inače, Bolnica ima svoje unutarnje mehanizme kontrole koji se provode redovito, te unapređujemo sustav kvalitete i sigurnosti kako pacijenata tako i osoblja, rekla je Jakelić.

Da podsjetimo, vijest o nestanku Dominika Čubrića proširila se jučer tim mjestom i ubrzo društvenim mrežama. Njegovi sumještani tražili su pomoć u traženju, njegov nestanak objavljen je i na stranicama Nacionalne evidencije nestalih.















 

02. srpanj 2024 07:34