StoryEditorOCM
Crna kronikaslučaj murter

Velika akcija policije i USKOK-a, uhićenja u Šibensko-kninskoj županiji i Zagrebu! Poduzetnik Kulušić ispitan i pušten

Piše Šibenski.hr
23. studenog 2023. - 09:59

NOVO- Petero uhićenih u popodnevnim satima stiglo je na ispitivanje u sjedište splitskog USKOK-a, doznajemo, a pred suca istrage svi bi trebali sutra. Do subote bi USKOK trebao odrediti hoće li i za koga biti određen istražni zatvor, a nakon ispitivanja uhićenih USKOK bi trebao obavijestiti javnost za što se točno ova petorka tereti.

Nakon ispitivanja u USKOK-u prvi ispitani je pušten te je u pratnji odvjetnice otišao. Riječ je o Borisu Kulušiću, lokalnom ugostitelju i poduzetniku koji se bavio kampovima, piše N1

10:10- Kako nesluženo doznajemo, jutrošnja akcija odnosi se na izgradnju kampa na Murteru investitora Zorana Pripuza koji je obuhvaćen ovom akcijom, isto kao i Dario Filipi, vlasnik još jednog ilegalnog kampa na Murteru. Akcijom su obuhvaćeni i Eduard Maržić, svojedobno predsjednik Hrvatske udruge kampova, koji je i sam prije 15-ak godina bio osumnjičen za protuzakonito izvlačenje novca. 

Također, tu je i Boris Kulušić, lokalni ugostitelj i poduzetnik koji se također bavio kampovima. Posljednja u nizu osoba koje istražuje USKOK je Neda Livljanić, sada već bivša službenica odjela za gospodarstvo i turizam Šibensko-kninske županije, koja je i izdala rješenje za gradnju kampa i smještaja u domaćinstvu. 

Po neslužbenim informacijama, na temelju ranije podnesenih kaznenih prijava, istražuje se mogućnost da je bivša županijska službenica primila još uvijek nepoznati iznos mita kako bi izdala nezakonito rješenje, a kojeg su joj posrednici, koji imaju veze s poslovanjem kampova, predali u ime investitora.

9:58 - Pet osoba uhićeno je u četvrtak na zagrebačkom i šibenskom području u akciji policije i Uskoka zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti, neslužbeno zbog bespravne gradnje.

Prema neslužbenim informacijama Hine uhićen je i Zoran Pripuz, investitor nezakonito izgrađenog kampa na otoku Murteru.

image

 Petar Pripuz

Goran Mehkek/Cropix

9:30 Oglasila se i policija:

- Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - Služba Split, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli su rano jutros realizaciju kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti - sve u vezi zlouporabe položaja i ovlasti.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je pet osoba s područja policijskih uprava zagrebačke i šibensko-kninske.

Tijekom dana provodit će se hitne dokazne radnje, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja PNUSKOK - Služba Split podnijet će kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

9:28 Oglasio se USKOK:

- Uhićenja i hitne dokazne radnje provodi PNUSKOK u koordinaciji s USKOK-om.

Navedene radnje provode se na području Zagreba i Šibensko-kninske županije u odnosu pet osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti.

Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

U tijeku je akcija policije i USKOK-a te uhićenja na širem području Zagreba i u šibensko-kninskoj županiji zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti, sve u vezi zlouporabe položaja i ovlasti.

Istražitelji su rano jutros započeli realizaciju kriminalističkog istraživanja koju Policijski nacionalni ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - Služba Split provodi u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Jutarnji list neslužbeno doznaje kako su najnovija uhićenja i pretrage koje provode policija i USKOK navodno vezani uz slučaj bespravne gradnje kampa na Murteru koji se povezivao sa Zoranom Pripuzom.

Međutim, očigledno nije riječ o kaznenom djelu bespravne gradnje budući da za to kazneno djelo ne bi bio nadležan USKOK.

 

28. travanj 2024 18:34