StoryEditorOCM
Crna kronikaodrađen dobar posao

Utakmica ‘visokog rizika‘ prošla bez većih izgreda; ‘Dignuti‘ su bili svi rodovi policije

Piše Šibenski.hr
3. travnja 2023. - 13:50

Nogometna utakmica između HNK Šibenik i HNK Hajdukodigrana u subotu na stadionu na Šubićevcu prošla je bez sigurnosnih izgreda, kazali su u ponedjeljak u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj

Prema informacijama iz policije, utakmicu je s tribina pratilo 2716 gledatelja, od kojih 550 gostujućih navijača.

Ravnateljstvo policije je kroz uspostavljeni Stožer za osiguranje utakmica visokog rizika poduzelo sve mjere i radnje predviđene Protokolom o sigurnosti na utakmicama visokog rizika te koordiniralo svim sigurnosnim pripremama oko osiguranja i postupanjima policije na području više policijskih uprava.

U suradnji s drugim policijskim upravama, Policijska uprava šibensko-kninska je organizirano provela prihvat oko 150 osobnih i kombi vozila s gostujućim navijačima, kao i njihov povratak.

Prije početka utakmice policija je postupala prema dva gostujuća navijača zbog posjedovanja pirotehničkih sredstava i zbog alkoholiziranosti u pokušaju ulaza na stadion.

Protiv obojice će biti podnesen Optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Do kraja prvog poluvremena odigravanja utakmice na Šubićevcu privedena su još tri navijača, dva gostujuća zbog alkoholiziranosti i protiv njih će biti podnesen Optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Domaći navijač je bio u alkoholiziranom stanju i pokušao je preko treće osobe unijeti u stadion ukupno 15 komada pirotehničkih sredstava što je pronađeno i oduzeto i uz Optužni prijedlog će biti doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Tijekom utakmice gostujući navijači uporabili su pirotehnička sredstva, 50 tzv. bengalki od kojih su četiri bacili u teren te jednu dimnu bombu.

Kako su rekli u šibenskoj policiji, nakon završetka utakmice preprata gostujućih navijača je protekla bez postupanja policijskih službenika.

U provedbi mjera osiguranja sudjelovali su, uz veći angažman, svi rodovi policije - posebno postrojbe interventne policije te temeljne i prometne policije policijskih uprava diljem Republike Hrvatske.

- Zahvaljujemo svima koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da ovaj nogometni susret sa sigurnosnog stajališta protekne sigurno za posjetitelje, a za građane uz što manje ometanja svakodnevnih aktivnosti- kazali su iz Policijske uprave šibensko-kninske.

03. srpanj 2024 09:26