StoryEditorOCM
Crna kronikaburna rasprava

U svađi udarila ljubavnika stolicom po glavi, sutkinja je zaključila da neće više

Piše vijesti sd
9. siječnja 2024. - 17:55

I u ljubavi zna doći do svađa, pa i fizičkog nasilja.

Mirna je proglašena krivom i osuđena jer je u svojem stanu ljubavnika udarila stolicom po glavi.

Kako se navodi u presudi, Mirna je u srpnju oko 15 sati u stanu u Zagrebu "tijekom verbalnog sukoba s intimnim partnerom, u nakani da ga tjelesno povrijedi, stolicom udarila imenovanog u predjelu glave. Od tog udarca je muškarac zadobio povrede u vidu razderotine na glavi tjemeno lijevo i rane razderotine na stražnjoj nadlaničnoj strani bližeg članka trećeg prsta desne šake. Dakle, drugoga je tjelesno ozlijedila, a djelo je počinjeno prema bliskoj osobi, čime je počinila kazneno djelo protiv života i tijela – tjelesna ozljeda", navodi sutkinja u presudi donesenoj ovih dana, piše Danica.

Mirna, inače 50-godišnjakinja i majka dvoje djece, osuđena je na godinu dana uvjetnog zatvora te mora platiti 330 eura troškova kaznenog postupka. Presuda je nepravomoćna.

"Cijeneći olakotne okolnosti kod okrivljenice, posebice raniju neosuđivanost za kaznena djela, sud smatra da i bez izvršenja kazne zatvora okrivljena neće ubuduće činiti kaznena djela, zbog čega joj je izrečena uvjetna osuda", objasnila je zagrebačka sutkinja.

image

Sutkinja je za Mirnu pronašla olakšavajuće okolnosti (ilustracija)

/Shutterstock
29. travanj 2024 02:47