StoryEditorOCM
Crna kronikaiza rešetaka

Tužiteljstvo otkrilo detalje krvavog sukoba u Docu: nožem ubo u leđa i nadlakticu 21-godišnjaka, nesretnik se spasio bijegom

Piše šibenski.hr
28. prosinca 2020. - 17:55

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon ispitivanja privedenog hrvatskog državljanina (1996.), donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz članka 110. u vezi s člankom 34. stavak 1. Kaznenog zakona, izvijestili su iz DORH-a.

- Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 24-godišnjak 23. prosinca 2020. između 15,00 i 16,00 sati u Šibeniku, najprije zaprijetio oštećeniku da će ga usmrtiti, a zatim mu prišao i fizički ga napao, te u tijeku sukoba u nakani da ga usmrti, nožem ga ubo u leđa i desnu nadlakticu nanijevši mu ubodne rane na leđima torokalno i siječnu ranu desne nadlaktice. Daljnji napad je prestao kad je oštećenik uspio pobjeći - naveli su iz šibensko-kninskog Tužiteljstva.

Državno odvjetništvo podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku prijedlog da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke. Sudac istrage je prihvatio prijedlog i okrivljeniku odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

20. travanj 2024 12:46