StoryEditorOCM
Crna kronikaŠibenik

Starac (85) za volanom izazvao tešku prometnu nesreću: Na pješačkom prijelazu oborio 23- godišnju djevojku

Piše šibenski.hr
12. studenog 2019. - 16:52

U prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak oko 15.35 sati u Šibeniku u ulici Put Bioca teže je ozlijeđena 23-godišnja pješakinja, koja je zbog zadobivenih ozljeda zadržana na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik, javljaju iz šibenske policije.

- Do prometne nesreće je došlo kada je 85-godišnji vozač pri upravljanju osobnim automobilom Kia, šibenskih registracijskih oznaka, dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, na kojem se prometom pješaka ne upravlja semaforima niti znacima ovlaštene osobe, nije se takvom prijelazu približavao sigurnosnom brzinom iako je bio dužan to učiniti, tako da ne ugrožava pješake. Uslijed toga je na obilježenom pješačkom prijelazu vozilom naletio na 23-godišnju pješakinju. koja od siline udara pala na kolnik, a u trenutku udara pješakinja je prelazila kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu, dolazeći vozaču s njegove lijeve strane- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko- kninske.

Protiv 85-godišnjeg vozača će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

03. svibanj 2024 15:48