StoryEditorOCM
Crna kronikaIncident na Tijatu

Pritvoreni napadači na novinarku HRT-a Maju Sever i sutkinju Sandru Artuković

Piše šibenski.hr
3. kolovoza 2022. - 09:52

U Službi kriminalističke policije dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom i 56-godišnjim slovenskim državljaninom osumnjičenima za prijetnju prema 51-godišnjakinji i 56-godišnjakinji, izvijestili su iz šibenske policije u srijedu ujutro.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su osumnjičeni 1. kolovoza ispred otoka Tijat, s namjerom onemogućavanja 51-godišnjakinje u obavljanju njene profesije za vrijeme dok se nalazila u plovilu s 56-godišnjakinjom, u više navrata drugim plovilom nasrtali na plovilo oštećenih i prijetili im što je kod njih izazvalo strah i bojazan za osobnu sigurnost. Prilikom prijetnji oštećenoj 51-godišnjakinji je istrgnut i mobilni telefon iz ruke koji joj je kasnije vraćen.

Osumnjičeni su uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog počinjenja kaznenog djela prijetnji iz Kaznenog zakona RH, preciznije zbog čl.139. st.3. na štetu 51-godišnjakinje i iz čl.139. st.2. na štetu 56-godišnjakinje, privedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske- kazao je Šime Pavić, glasnogovornik Policijske uprave šibensko- kninske.

Podsjetimo, riječ je o incidentu koji se dogodio 1. kolovoza na otoku Tijatu, kada su novinarka HRT-a Maja Sever i bivša zamjenica ministra pravosuđa i sutkinja Sandra Artuković išle provjeriti radi li restoran Spirito na tom otoku, unatoč činjenici što ga je zatvorio Državni inspektorat.

Prema izjavama svjedoka, Sever i Artuković je napao vlasnik restorana. Došao je do njihovog broda, odvezao ga, uzeo mobitel Maji Sever i bacio ga.

27. travanj 2024 02:52