StoryEditorOCM
Crna kronikaNa području Drniša

Policija pretresla kuće trojice muškaraca i pronašla arsenal oružja i streljiva: bilo je svega od zračnih i lovačkih pušaka do protupješačkih mina

Piše M. L.
22. ožujka 2024. - 11:59

 

Policijski službenici Službe kriminalističke policije, Odjela organiziranog kriminaliteta, terorizma i ekstremnog nasilja i Policijske postaje Drniš su proveli kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom, 28-godišnjakom i 53-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, priopćila je glasnogovornica šibenske policije Sanja Baljkas.

Naime, u srijedu, 20. ožujka policija je obavila pretres na trima lokacijama na širem drniškom području i pri tom pronašla gotovo pravi arsenal oružja. 

-Izvršenom pretragom kuće kojom se koristi 37- godišnjak pronađene su i oduzete dvije zračne puške, jedna malokalibarska puška te dvije protupješačke mine.  Također, pretražena je kuća kojom se koristi 28-godišnjak i tom je prigodom pronađeno i oduzeto 204 komada puščanog streljiva kalibra 7,62 mm, od kojih je 50 komada na redeniku, 7 komada puščanog streljiva, 1 komad puščanog streljiva kalibra 7,62 mm i 4 komada tromblonskih metaka kalibra 7,62. Nadalje. u pretrazi kuće kojom se koristi 53-godišnjak, pronađene su i oduzete lovačka puška kalibra12, puška kalibra 7.9 mm i 57 komada streljiva kalibra12 mm.

Protiv sve trojice osumnjičenih muškaraca podnesene su prijave i to: protiv osumnjičenog 37-godišnjaka podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku i optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o  nabavi i posjedovanju oružja građana.
 
Kaznena prijava podnesena je također Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku i protiv 28-godišnjaka, dok je protiv osumnjičenog 53-godišnjaka podnesen optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja i streljiva građana.
image
Mup/
image
Mup/
image
Mup/
 
27. travanj 2024 15:48