StoryEditorOCM
Crna kronikaBrodarica u strahu

Nastavlja se potraga za ubojicom Milke i Hakije Keranović i Ivana Bajića-policija na svim prilazima Šibeniku

26. travnja 2017. - 23:24

Svega mjesec dane od nezapamćene tragedije u Čistoj Velikoj u kojoj je 19-godišnji Tin Šunjerga hitcem iz pištolja u potiljak presudio svojim roditeljima, novo krvoproliće dogodilo se u srijedu oko 16.30 sati u Brodarici.

Tri su osobe pronađene mrtve, dvije u obiteljskoj kući na predjelu Gominjaka, a jedna u osobnom vozilu. Identitet pokojnika policija nije obznanila jer još uvijek utvrđuje okolnosti događaja te, sudeći po priopćenju Marice Kosor, glasnogovornice Policijske uprave šibensko-kninske, provodi opsežne izvide s ciljem otkrivanja počinitelja.

Neslužbeno, međutim, doznajemo kako je u svojoj kući ubijen stariji bračni par Keranović, Milka i Hakija, dok je u vozilu, navodno ustrijeljen Ivan Bajić, nekadašnji član šibenskog Gradskog poglavarstva koji se, nakon političkog angažmana, posvetio iznajmljivanju apartmana u Žaboriću.

Cijela je ulica koja spaja Brodaricu i obližnje Ražine bila pod policijskom opsadom. Već na ulazu u Brodaricu policijska patrola zaustavljala je i kontrolirala vozila, a kasnije su blokirani i svi prometni prilazi Šibeniku. Gominjak je bio pod opsadom dugih cijevi i opasan policijskom trakom, pa se nije moglo ni pristupiti obiteljskoj kući Keranovićevih.

Raspisana je i tjeralica za dva vozila, crvenim Renaultom Cliom (registarske oznake ŠI 569FD) i crnim Nissanom (ŠI 900 EM) te Borisom Luketom (59) iz Primoštena koji je viđen na mjestu događaja. Renault je u međuvremenu pronađen na širem šibenskom području, a na suvozačevom sjedištu policija je našla vatreno oružje.

Vijest o stravičnom zločinu proširio se Brodaricom nakon što je mjesto opkolila policija. Rijetki su mještani u takvoj situaciji bili spremni za razgovor. Ipak, uspjeli smo doznati kako je obitelj Keranović desetljećima živjela u Brodarici i kako su im se sinovi zaposlili u inozemstvu. Bavili su se ugostiteljstvom i držali kafić "Sunce", a također su i iznajmljivali apartmane.

Jedan od sinova živi, ispričali su nam,  sa obitelji u Austriji i rijetko ga viđaju za razliku od Kemala, drugog sina Keranovićevih koji radi u Njemačkoj gdje mu je i cijela obitelj. Kemal je navodno jučer stigao iz inozemstva. Opisuju ga kao prilično nadmenu i bahatu osobu. Trošio je, kažu, više nego što je zarađivao.

Brodarički kuloari tvrde da su upravo njegovi dugovi zbog kojih je izgubio i neke nekretnine bili neposredni povod razmirica sa vjerovnicima, a vjerojatno i  tragedije kakva se u Brodarici ne pamti. U kakvoj su, pak,  vezi bili Bajić i Luketa, mještani ne znaju. Oni, vele, i nisu viđani u društvu.   Jedino im je poznato da Keranovići i Bajići neko vrijeme živjeli i radili u Njemačkoj.

- Danas oko 15 sati ispred pekare vidjela sam Bajića i još dva muškarca. Bajića sam prepoznala po njegovom Mercedesu u kojemu je, kako se priča, i ubijen. Drugu dvojicu nisam mogla prepoznati iz tolike daljine. Svađali su se i vikali. U jednom trenutku jedan od dvojice muškaraca je izvadio pištolj i stavio ga za pojas. Od straha sam pobjegla kući. Kasnije sam čula da je neki Bore Luketa viđen kako bježi sa Gominjaka i kako je čak ušao u dvorište jedne kuće kako bi oprao krvave ruke. Priča se i to da mu je pripala neka zemlja Keranovićevih zbog Keminih dugova, ali da su se roditelji protivili da se uknjiži kao novi vlasnik. Koliko je u tome istine, tko će znati-ispričala nam je starija gospođa.

Brodaričani koji su željeli ostati anonimni, pak, povjerili su nam kako su Keranovići bili kućni prijatelji sa Ivanom Bajićem i kako su ga najvjerojatnije zamolili  da primiri nategnutu situaciju između njihova sina Kemala i Lukete, Primoštenca kojemu je Kemal godinama dugovao silne novce.

- Očito je da se sve to otelo kontroli i da su u pitanju bile ružne stvari čim se mahalo pištoljem prije bilo kakvih pregovora. Čuo sam da je Kemo isto bio u kući, ali je uspio pobjeći i sakriti se u šumi. Ne mogu vjerovati da se ovako nešto dogodilo u Brodarici-u šoku je prozborio jedan od Brodaričana kojeg smo zatekli na Gominjaku.
Brodarica je utonula u noć, a potraga za ubojicom se nastavlja.

30. lipanj 2024 22:37