StoryEditorOCM
Crna kronikaŽaborić

Motorist vozio bez dozvole, udario u auto i zadobio teške tjelesne ozljede

Piše Šibenski.hr
21. lipnja 2024. - 09:34

U četvrtak, 20. lipnja u 15.15 sati, na državnoj cesti D-8 u Žaboriću, dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozač mopeda zadobio teške tjelesne ozljede

Prometna nesreća se dogodila na način da je 44-godišnjak, upravljajući mopedom splitskih registarskih oznaka za vrijeme dok mu je ukinuta vozačka dozvola, dolaskom do raskrižja državne ceste D-8 s kolnikom županijske ceste žc-6108 nije prilagodio brzinu kretanja osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, kao i gustoći prometa, uslijed čega dolazi do udara mopeda u zadnji dio osobnog automobila šibenskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 45-godišnjak koji se u trenutku nastanka prometne nesreće nalazio zaustavljen na kolniku iz razloga što je vozilo ispred njega skretalo u lijevo.

Od siline udara i pada s mopeda 44-godišnjaku su u Općoj bolnici u Šibeniku konstatirane teške tjelesne ozljede te je zadržan na bolničkom liječenju.

Zbog izazivanja prometne nesreće i počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 44-godišnjeg vozača je podnesen optužni prijedlog.

 

23. lipanj 2024 09:37