StoryEditorOCM
Crna kronikaide u pritvor

Divljao ispred trgovačkog centra u Šibeniku: 47-godišnjak isparao tisuću kuna i prijetio ocu bivše djevojke

Piše šibenski.hr
28. prosinca 2020. - 18:43

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv državljanina Republike Hrvatske (1973.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela iznude iz članka 243. stavak 3. u svezi stavka 1. Kaznenog zakona, doznaje se u DORH-u.

- Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 47-godišnjak 20. prosinca 2020. oko 8 sati ispred jednog trgovačkog centra u Šibeniku, u namjeri da se okoristi, prišao oštećeniku te vikao nabrajajući stvari koje su on i oštećenikova kćer kupovali dok su živjeli skupa, a potom zatražio da mu da dvije tisuće kuna ili će ga u protivnom teško ozlijediti.

Okrivljenik je potom, osnovano se sumnja, kada je oštećenik nazvao svoju kćer, rekao joj da mu njen otac ima odmah dati dvije tisuće kuna ili će ga teško ozlijediti, a nakon što mu je oštećenik u strahu predao taj iznos, on je, osnovano se sumnja, u revoltu poderao tisuću kuna dok je ostatak novca od tisuću kuna zadržao za sebe- izvijestili su iz šibenskog Tužiteljstva.

Nakon što je osumnjičenik ispitan, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je donijelo rješenje o provođenju istrage, a sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predloženo je određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage je prihvatio prijedlog i odredio mu istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, zaključuju u DORH-u.

19. travanj 2024 17:17