StoryEditorOCM
Crna kronikana murteru

Digli dronove i zaustavili kanadere! Policija privela i drugog muškarca koji je ugrozio gašenje opasnog požara

Piše K. G.
10. srpnja 2024. - 10:20

Šibensko-kninski policajci priveli su i drugog muškarca koji je dronom ometao gašenje požara u blizini kampa Kosirina na Murteru. Riječ je o požaru koji je buktio u petak, 5. srpnja i koji je ozbiljno zaprijetio kampu zbog čega se razmišljalo i o njegovoj evakuaciji.

Međutim, požar su gasitelji relativno brzo stavili pod kontrolu uz pomoć tri kanadera i dva air tractora. Požar bi vjerojatno bio i brže ugašen da nije bilo neodgovornih tipova poput 48- godišnjeg Slovenca koji je jučer pritvorente 33- godišnjaka koji je danas završio iza rešetaka iz istog razloga.

Naime, obojica su tijekom požara digli dronove u zrak zbog čega su zračna snage bile prisiljene obustaviti svoj rad.

Slovenac za vrijeme požara na Murteru podignuo dron i zaustavio kanadere u gašenju vatrene stihije: ‘Slijedi mu kaznena prijava‘

Prema informacijama koje smo dobili od Sanje Baljkas, policijske glasnogovornice, policijski službenici Policijske postaje Vodice su proveli drugo kriminalističko istraživanje za počinjenje kaznenog djela Ugrožavanje posebnih vrsta prometa.

- Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 33-godišnjak dana 05. srpnja oko 17 sati na otoku Murteru, nedaleko kampa Kosirina, za vrijeme trajanja intervencije hitnih službi, odnosno za vrijeme leta zrakoplova-kanadera koji su sudjelovali u gašenju požara, bez odobrenja nadležnog tijela i kršeći propise sigurnosti prometa, upravljao bespilotnom letjelicom-dronom unutar navedenog područja, pritom ugrožavajući zračni prostor zbog čega su kanaderi nakratko obustavili djelovanje.

Nakon provedenog istraživanja 33-godišnjak je uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske- rekla je glasnogovornica šibensko-kninske policije.

Dvojici muškaraca prijeti čak do pet godina zatvora.

04. rujan 2024 17:19