StoryEditorOCM
Crna kronikauhićen muškarac

Dar mar u centru Šibenika: Podivljao nakon što mu je konobar odbio dati piće, ozlijedio zaštitara i policajca

Piše K. G.
26. rujna 2024. - 11:26

Policijski službenici Službe kriminalističke policije šibensko-kninske policijske uprave su proveli kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjakom osumnjičenim za počinjenje kaznenih djela ubojstvo u pokušaju i prisila prema službenoj osobi, doznaje se u šibenskoj policiji

- U ponedjeljak, 23. rujna u 23,20 sati u ulici kralja Tomislava u Šibeniku, na terasi ugostiteljskog objekta osumnjičeni je pod utjecajem alkohola od 2,17 promila narušavao javni red i mir, na način da je glasno vikao i zahtijevao od zaposlenika ugostiteljskog objekta da ga se posluži pićem.

U namjeri sprječavanja daljnje narušavanje javnog reda i mira, 70-godišnjak u svojstvu noćnog čuvara, u namjeri sprječavanja daljnjeg narušavanja javnog reda i mira je prišao osumnjičenom 62-godišnjaku, koji je tom prilikom uzeo staklenu čašu s obližnjeg stola te istu razbio od stol, nakon čega je s oštrim dijelovima čaše teže ozlijedio oštećenog- kazala je Sanja Baljkas, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

image

ilustracija

Željko Puhovski/Cropix

Nadalje, prilikom intervencije policijskog službenika Policijske postaje Šibenik, u namjeri sprječavanja daljnjeg napada 62-godišnjaka na oštećenog, osumnjičeni je tjelesno napao policijskog službenika na način da mu je zadao udarac šakom u predjelu glave.

- Brzom intervencijom policijskog službenika, nad osumnjičenim 62-godišnjakom su uporabljena sredstva prisile radi sprječavanja daljnjeg napada i privođenja u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje- veli policijska glasnogovornica.

U Općoj bolnici u Šibeniku oštećenom 70-godišnjaku konstatirane su teške tjelesne ozljede, dok su policijskom službeniku konstatirane lakše ozljede.

- Policijski službenici su provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili sumnju da je 62-godišnjak počinio kaznena djela pokušaj ubojstva i prisilu prema službenoj osobi te je uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku jučer predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske- zaključila je Baljkas.

26. rujan 2024 11:50