StoryEditorOCM
Crna kronikane zna se motiv

Brutalan napad u Zadru šokirao Hrvatsku: četvorica mladića bokserom pretukla maloljetnika u centru grada! Policija privela nasilnike

Piše Zadarski.hr
23. travnja 2021. - 11:23

Zadarska policija kasno sinoć privela je nekoliko mlađih osoba koje se dovode u vezu s brutalnim napadom na maloljetnika u Ulici bana Jelačića u Zadru. Iz policije su potvrdili da je istraga u tijeku te da se napadnuti mladić nalazi u zadarskoj bolnici.

Incident se dogodio u četvrtak oko 20.10 sati kad su, prema riječima svjedoka, četvorica mladića napala dječaka od 14 godina. Kad je vidio što se događa, jedan građanin je zaustavio automobil nasred ceste, i čim su napadači vidjeli kako im prilazi razbježali su se. Čovjek koji je prekinuo incident tvrdi da je jedan od napadača imao bokser kojim je zadavao udarce maloljetniku.

- Kad sam vidio kako ga njih četvorica mlate, nisam mogao vjerovati da se to događa. Zaustavio sam automobil na sred ceste i počeo na njih vikati. Kad su me ugledali, razbježali su se, a jedan mladić je ostao nepomično ležati na tlu – ispričao nam je svjedok nasilnog incidenta koji se u četvrtak oko 20.10 sati dogodio na nogostupu u ulici Bana Josipa Jelačića, nedaleko dječjeg vrtića Sunce. Naš sugovornik vozio je iz smjera Jazina prema Voštarnici kad je s desne strane ceste primijetio kako četvorica mladića nekoga nemilosrdno tuku. Tvrdi da je jedan od napadača mladića bokserom udarao u glavu s nekoliko snažnih udaraca. Napadači su, dodaje, bili stariji i fizički nadmoćniji, dok je žrtva krhke građe, oko 40 kilograma, u dobi od 14 ili 15 godina - kazao je za Zadarski.hr.

Zadarski.hr je u posjedu dva video snimka: na jednom je snimljen početka incidenta koji je završio premlaćivanjem 14-godišnjaka u Ulici bana Josipa Jelačića, a drugi video je snimljen nedavno ispred jedne zgrade navodno negdje na području Voštarnice.

Zbog zaštite prava maloljetnika videa nećemo objaviti.

Na oba snimka vidi se dječak kojeg udara stariji mladić, viši od njega za glavu. Na prvom video ga hvata za kragnu i potom svom snagom udara šakom u glavu. Dječak od udarca posrće i povlači se unazad. Nakon što stariji mladić ponovno krene prema njemu, on se daje u bijeg, a za njim kreće potjera: odmah za napadačem kreću još dvojica viših mladića.

Događaj je snimljen u parku u Ulici bana Josipa Jelačića ispred dječjeg vrtića Sunce, na prostoru bivšeg poligona, iz neposredne blizine, a osoba koja snima, moguće čak i neka djevojka, počinje vrištati i trčati za njima.

Na drugom video snimku vidi se kako isti stariji mladić mlati 14-godišnjaka negdje među zgradama, moguće na Voštarnici. Pritisnuo ga je uza zid i zadaje mu naizmjenične udarce šakama u glavu i tijelo. U jednom trenutku ga koljenom snažno udara u tijelo i dječak se ruši. Kad je pao na tlo udara ga još jednom, ovaj put nogom.

image
Fotografija s mjesta događaja
Zadarski.hr

Cijeli događaj promatra nekoliko djevojaka sa strane, a jedan mladić prolazi pored njih i ne obraća pažnju na premlaćivanje. Nitko ne pokušava zaustaviti nasilje. Nakon što je dobro istukao dječaka, napadač se lagano udaljava...

Video je navodno bio objavljen na tik-toku, u podlozi ima poznatu glazbu, snimljen je iz daljine, odnosno nekih dvadesetak metara od mjesta incidenta.

Videa se uklapaju u kontekst događaja od četvrtka na večer. Naime, prema riječima svjedoka, dječak je znao svoje napadače i policiji je rekao njihova imena. Također je kazao da ga već neko vrijeme maltretiraju i prijete mu. Koji je motiv ovakvog divljačkog nasilja nad maloljetnikom, nije poznato

19. travanj 2024 07:35