StoryEditorOCM
ZanimljivostiDođite po svoje stvari

Šibenski knjižničari napravili album izgubljenih stvari u prošloj godini: gubile su se jakne, majice, kišobrani, kape, torbe, termosice...

Piše Marija Lončar
6. veljače 2024. - 13:03

U šibenskoj Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić ne čuvaju se samo knjige i druga građa, nego i izgubljene stvari! Sve što su zaboravljivi korisnici u knjižnici ostavili tijekom cijele prošle godine, šibenski su knjižničari sakupili, fotografirali i pohranili u album Izgubljeno-nađeno kako bi vlasnicima pomogli da dođu do svojih stvari.

Tijekom prošle godine najviše su se gubile dukserice, tj. hoodice, kišobrani, ali čak i zimske jake, kape, torbe, a pronađena je i jedna termosica. Uglavnom je riječ o dječjim stvarima, ali stvari gube i odrasli, pa su tako kod ulaza u knjižnicu pronađene i jedne naočale za vid.

Iz šibenske knjižnice pozivaju sve koji u albumu Izgubljeno-nađeno prepoznaju svoju majicu, jaknu ili drugu izgubljenu stvar da im se jave i da ono što su izgubili preuzmu na glavnom pultu knjižnice. Po mogućnosti što prije, poručili su šibenski knjižničari.

02. svibanj 2024 03:48