StoryEditorOCM
ZanimljivostiPočinje Hrvatski festival putnika

Šibenčani će uživati i u 'ledenoj priči' Davora Rostuhara

24. svibnja 2018. - 11:40

Hrvatski festival putnika, koji u Šibeniku već sedmu godinu okuplja najpoznatije hrvatske putnike, putopisce, ljubitelje putovanja, blogere i influencere, počinje 24. svibnja u klubu "Azimut", a otvorit će ga poznati šibenski putnik Goran Subašić.

Na prvoj festivalskoj večeri pridružit će mu se i mlada šibenska ljubiteljica putovanja i blogerica Valentina Beg te splitski novinar, književnik i putopisac Vedran Buble. Više nego dovoljno za zagrijavanje, a pokretač festivala i predsjednik Hrvatskog kluba putnika Nikola Baraka vjeruje da će brojni zanimljivi gosti i njihove priče i ovaj put oduševiti publiku.

Festival traje do nedjelje, 27. svibnja, a već druge večeri na otvorenoj pozornici na Maloj loži nastupit će, među ostalima, i poznati hrvatski chef Mate Janković. Također, održat će se i svečana dodjela nagrade "Dijana Klarić", nazvana po rano preminuloj mladoj šibenskoj putnici. I ove godine bit će izabran naj-putnik, najbolji putopis, putopisna fotografija i film te putnički projekt, a sve će završiti koncertom grupe Detour u klubu "Azimut".



– Treći dan festivala započet će ranije nego prethodna dva. U Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" Maja Klarić i Goran Blažević govorit će o svojem nedavno završenom pješačenju po Japanu. Istoga dana u goste nam dolazi i Jasen Boko, a Vedran Mlikota ispričat će nam svoju priču s Himalaje. Zatim nam dolazi "ledena priča" Davora Rostuhara, a u glazbenom programu na kraju večeri nastupit će grupa El Gato u "Azimut" – kazao je Baraka.

Četvrti festivalski dan otvara afrička priča šibenske novinarke Jadranke Klisović, a u Šibenik dolaze i bivši splitski redar i sadašnji svjetski putnik Jurica Galić te književnik i novinar Gordan Nuhanović. Festival će svojom pričom zatvoriti prvi dalmatinski rendžer i putnik Vedran Bađun.

U suradnji sa šibenskom Turističkom zajednicom i Udrugom vodiča "Mihovil", Hrvatski klub putnika za sve je sudionike festivala organizirao i besplatno razgledanje povijesnog djela Šibenika.
 

27. travanj 2024 20:18