StoryEditorOCM
ZanimljivostiKlara Szalantzy

Tko je žena koju Biserka Petrović zove ‘monstrumom‘: nakon tragedije u kojoj je poginuo Dražen vratila se poslu i udala za poznatog nogometaša

Piše Vinko Paić/SD
7. lipnja 2021. - 19:40

Kao i svih godina dosad, Biserka Petrović jutros je položila vijence na sinovu grobu na zagrebačkom Mirogoju. Dolazak joj je bio teži nego ikad prije, jer je prije nepuna dva mjeseca izgubila supruga Jovana

Pokojni Jole, kako su ga od milja zvali prijatelji, bio joj je velika utjeha kad su prije 28 godina na današnji dan u prometnoj nesreći izgubili sina Dražena.

Naš košarkaški Mozart poginuo je u tridesetoj godini života u Denkendorfu na jugu Njemačke, a u smrt ga je odvela tadašnja djevojka Klara Szalantzy upravljajući crvenim Golfom na autocesti.

U trenutku kad joj je šleper prepriječio put ona je vozila brzinom većom od dopuštene dok je Dražen nevezan spavao. Silovit udarac za Šibenčanina je bio koban, a Klara prolazi samo s manjim ožiljkom. Treća osoba u automobilu, turska košarkašica Hilal Edebal izgubila je pamćenje i još se nije u potpunosti oporavila.

Ostatak reprezentacije putovao je zrakoplovom, nažalost, ne i Petrović koji je ostao mrtav na licu mjesta. Iako je Klara više puta pokušavala stupiti u kontakt s Draženovom majkom, Biserka za to nikad nije bila spremna.

- Ona je monstrum. Nije čak ni s Hilal u kontaktu. Nije ju posjećivala ni dok je bila bolesna iako su dugogodišnje prijateljice i igrale su košarku zajedno od malih nogu, svojedobno je izjavila Biserka.

Klara je rođena 1970. godine u Rumunjskoj, a prije no što je počela vezu s Draženom, bivša njemačka manekenka i košarkašica, bila je njegova velika obožavateljica. Kad je s njim stupila u kontakt odmah ga je osvojila.

- Klara i njena prijateljica zvale su tajnicu glavnog menadžera Netsa Willisa Reeda da im da Draženov broj telefona. Tajnica je to odbila, ali je proslijedila Draženu njihov broj. U takvim slučajevima on je običavao ostaviti ulaznice za utakmicu i vidjeti diskretno o kome je riječ. Gledali smo tko će u dvorani popuniti mjesta u sedmom redu i ugledali jednu curu prosječna izgleda, ali i jednu na kojoj muškarcu i iz daljine odmah sijevaju oči. Otišli su na večeru, a ostalo je povijest, jednom je rekao Draženov prijatelj Mario Miočić.

Nakon nesreće Klara je sedam dana provela na intenzivnoj njezi. Ubrzo je opet sjela za volan automobila i vratila se poslu fotomodela u Americi te nastavila igrati košarku.

Bliski prijatelji obitelji kažu kako se zaista teško nosila s nesrećom koju nije uspjela izbjeći s obzirom na nepažnju i svoje tanko vozačko iskustvo.

Tri godine nakon Draženove smrti upoznala je bivšeg njemačkog nogometaša Olivera Bierhoffa za kojeg se udala 2001. i dobila kći šest godina kasnije. Tijekom 2010. doživjela je dvije tragedije jer je u osmom mjesecu trudnoće izgubila dijete i preminuo joj je brat Ladislav. 

Nije aktivna na društvenim mrežama i o njezinom se životu malo zna.

18. travanj 2024 19:39