StoryEditorOCM
ZanimljivostiNARUŠENO ZDRAVLJE

Najteži dani filmske legende, obitelj objavila fotografiju s večere: ‘Vjerojatno njegov zadnji Božić...‘

Piše Hina
5. siječnja 2024. - 10:39

Ikona francuskog filma Alain Delon teško prihvaća svoje krhko zdravstveno stanje, rekao je njegov sin u intervjuu objavljenom u četvrtak, otkrivajući i novi raskol u obitelji oko skrbi za bolesnu legendu.

Zabrinutost za Delonovo zdravlje porasla je nakon što je obitelj objavila fotografiju božićne večere na kojoj glumac, koji se zadnjih godina rijetko viđa u javnosti, izgleda mršav i slab.

Alain Delon (88) "više ne može podnijeti da sebe vidi tako oslabjelog", rekao je njegov sin Anthony za tjednik Paris Match.

Slavni francuski glumac "iznimno je šokiran medijskim ispadom koji je orkestrirao njegov sin Anthony" i podnijet će tužbu protiv njega, objavio je glumčev odvjetnik nakon tog intervjua.

Delon je doživio teški moždani udar u srpnju 2019. i sada rijetko napušta svoje imanje u Douchyju u francuskoj regiji Loire.

"Ne govori puno, umara ga ili ga nervira kada ga tjeramo da ponavlja, jer mu glas više nije uvijek jasan ili čujan", rekao je Anthony Delon u intervjuu.

Postoje "veliki rizici" da je ovo "njegov posljednji Božić", dodao je.

Već je postojala zabrinutost za dobrobit Alaina Delona nakon što je njegovo troje djece prošle godine podnijelo tužbu protiv Hiromi Rollin, njegove bivše pomoćnice s kojom je živio, optužujući je za uznemiravanje i prijeteće ponašanje.

Anthony Delon također je podnio drugu tužbu optužujući Rollin za nasilje i pokušaj izoliranja oca.

Rollin, koja je u srpnju deložirana iz glumčeve kuće, pisala je tužiteljima kako bi osporila optužbe protiv nje, a također je podnijela i vlastitu tužbu.

Ali u intervjuu je Anthony Delon, sin Delonove bivše supruge Nathalie Delon, otkrio i nove napetosti unutar obitelji oko brige za oca.

Kazao je da je svoju mlađu polusestru Anouchku, kćer Alaina Delona i nizozemske manekenke Rosalie van Breemen, prijavio policiji jer nije obavijestila obitelj o očevim rezultatima na kognitivnim testovima iz 2019.

“Moja sestra nikada nije obavijestila mog brata i mene da je između 2019. i 2022. moj otac podvrgnut kognitivnim testovima tijekom svojih posjeta klinici u Švicarskoj i da nije prošao ni jedan od njih pet”, rekao je za časopis.

Rezultati su pokazali "kognitivnu degradaciju koja mojeg oca stavlja u položaj psihičke slabosti, a time i ranjivosti", dodao je.

Anthony Delon rekao je da je svakodnevna briga o njegovu ocu sada u rukama očeva najmlađeg djeteta Alaina-Fabiena Delona čija je majka također Rosalie van Breemen i koji je obiteljsku božićnu fotografiju objavio na svom Instagram profilu.

28. travanj 2024 22:50