StoryEditorOCM
ZanimljivostiGastro note Šibenika

Mladi šibenski kuhari i konobari prezentirali zanimljiva jela i koktele. Svoja znanja pokazali su u suradnji s hotelom Life Herritage

Piše šibenski.hr
2. lipnja 2021. - 13:28

Gastro note Šibenika, zajednički projekt Turističko- ugostiteljske škole Šibenik i hotela Life Herritage iz Šibenika, predstavljen je danas na terasi tog hotela na Medulićevom trgu

- Cilj projekta je razviti suradnju s renomiranim šibenskim hotelom i razviti kod učenika pripadnost gastronomskoj sceni grada te ukazati na brojne mogućnosti uklapanja šibenske baštine, u ovom slučaju one glazbene, u domaću gastronomsku ponudu, poigrati se sa glazbenom baštinom na jelovniku, tanjuru jer upravo u tom dijelu hotel priprema neke novine, iznenađenja za sve svoje goste- kazala je Senka Dodig, ravnateljica šibenske Turističko-ugostiteljske škole.

Inače, i ovaj projekt je dio projekta „Konobari kao zvijezde“. U njemu su se uz jela kuhara iz prvih razreda spomenute šibenske srednje škole, našli i kokteli njihovih mladih konobara.

Tako su kuhari pripremili jela naziva „Zvona moga grada“  (rolane tikvice sa kozicama i  šalšom) i „Pjesma moje duše“  (inćuni i sir u obliku boule/note).

S druge strane. konobari, također prvaši, predstavili su koktele „Šibenik je to!“ (baza koktela je šibenska travarica), „Sve te vodilo k meni“ (baza je šibenski prošek) i „Djevojka iz moga kraja“(baza je liker od smokve).

Premda su prvaši većinu nastave imali on-line, prezentirali su zavidne vještine. Također, osoblje hotela je predstavilo „Šibenske tiramole“, vrhunski domaći pršut gospodina Ivana Alduka te pjenušac gospodina Davora Zdilarovića, pionira hrvatskog vinarstva.

Učenici koji su prezentirali projekt su HTT hostese – Katarina Badžim, Ena Mrčela i Dora Tolmačev, čiji je mentor Ante Nakić.

Kuhari su bili Ena Martinović i Edna Šabić, vođene mentoricom Biserka Šmit.

Na koncu, konobari koji su sudjelovali na prezentaciji bili su Josip Peran, Mirnes Okanović, Sefe Shatri, te njihova mentorica Renata Polegubić Vlaše.

Voditelji projekta su ravnateljica Turističko-ugostiteljske škole Šibenik Senka Dodig i vlasnik firme Somnium grupe koja upravlja Life Herritage hotelom Davor Švacov.

25. travanj 2024 18:06