StoryEditorOCM
GlazbaUtorak, 11. kolovoza

Nera Gojanović, Gordana Pavić i Vladimir Garić na Tvrđavi Barone donose operu pod zvijezdama

Piše Šibenski.hr
10. kolovoza 2020. - 19:43
Gordana Pavić, Nera Gojanović i Vedran Garić već su zajedno nastupali pred šibenskom publikomAnte Baranic/Cropix

„Opera pod zvijezdama“ naziv je programa s kojim će u utorak, 11. kolovoza na Tvrđavi Barone nastupiti mezzosopranistica Nera Gojanović i pijanistica Gordana Pavić, u društvu jednog od najpoznatijih hrvatskih tenora, Vladimira Garića.

Dvije šibenske umjetnice iza sebe imaju petnaestogodišnju suradnju u kojoj broje preko petsto nastupa, no svaki put iznova oduševljavaju svježim konceptima, novim programima i vrhunskom izvedbom. Ovog će im se puta na pozornici pridružiti operni solist i jedan od 4 tenora, Vladimir Garić, napominju iz Tvrđave kulture.

Na repertoaru će se naći zahtjevne arije iz poznatih svjetskih opera poput Bizetove Carmen i Mascagnijeve Cavallerie Rusticane, te arija iz Tijardovićeva Spli'skog akvarela, u kojem Garić nosi ulogu Tonča Morovice.

Početak programa zakazan je za 21:30 sati, a ulaz je slobodan članovima Kluba prijatelja te posjetiteljima s važećom dnevnom ulaznicom.

Zbog trenutne epidemiološke situacije kapacitet gledališta Tvrđave Barone je ograničen stoga se posjetiteljima preporuča što raniji dolazak. Također, posjetitelji se mole za razumijevanje ukoliko ne budu mogli prisustvovati koncertu zbog popunjenosti kapaciteta.

Organizator događanja Tvrđava kulture Šibenik ističe kako će se događanje održati u skladu sa svim preporukama Nacionalnog stožera i uz pridržavanje epidemioloških mjera.

20. travanj 2024 10:25