StoryEditorOCM
Glazbanema čega nema

Bogat program očekuje vas ovog vikenda na šibenskoj Adventuri; koncerti, Fritulada, utrke - što birate?

Piše šibenski.hr
15. prosinca 2023. - 15:21

Vikend na Adventuri počinje u petak svirkom vrhunskog jazz sastava Black Coffee s Uršulom Najev, a nastavlja u subotu uz Soulwarmerse pa navečer uz Nenu Belana i Fiumense. U nedjelju ujutro na rasporedu je Outdoor Adventurica i prvi šibenski Adventura Run, a poslijepodne tradicionalna Fritulada!

Svi ljubitelji jazza na svoje dakle dolaze večeras, jer na pozornicu u Parku penje se Black Coffee, najpopularniji jazz sastav u Hrvatskoj! Ove godine slave 30 godina karijere, a svojim jazz, funk, swing i blues izvedbama svjetskih evergreena odgojili su generacije nove publike u Hrvatskoj. Vrhunskim glazbenicima na Adventuri se pridružuje i talentirana Ana Uršula Najev koja će svojim nevjerojatnim glasom dodatno obogatiti večer! Koncert počinje u 21 sat.

Subotnja kava u Parku se pije u podne uz Soulwarmerse, mladi cover bend koji je za Adventuru pripremio set listu koja zove na ples i zabavu. Soulwarmers su Sven Pocrnić iz Bjelovara i Šibenčani Luka Ćevid i Marija Vuletić.

Subotu navečer na Adventuri provodimo uz miljenike publike, Nenu Belana i Fiumense! Riječki Splićanin s bendom već dulje od četvrt stoljeća pjesmama prenosi emocije svojim odličnim live nastupima, a ove su godine proslavili 25 godina na sceni! Bezvremenski hitovi poput ‘Pričaj mi o ljubavi‘, ‘Dok tebe ljubim‘, ‘Dotakni me usnama‘, ‘Rijeka snova‘, ‘Ponoćna zvona‘ i brojni drugi odjekivat će iz zvučnika u Parku!  Svirka počinje u 21 sat.

OUTDOOR ADVENTURICA I ADVENTURA RUN

Ostalo je još svega desetak mjesta na GREENtavoj Outdoor Adventurici za najmlađe u nedjelju, 17. prosinca u 11 sati u Parku! Prijaviti ih možete putem obrasca ovdje, a očekuje ih zajedničko zagrijavanje, zabavno orijentacijsko hodanje sa zadacima, sportski poligoni, mnogo zabave i pokloni!

Prvi šibenski Adventura Run trči se također u nedjelju ujutro, a obuhvaća dvije utrke – GREENtavicu od pet i GREENtulju od deset kilometara. Start i cilj su Perivoju Roberta Visianija u 10,30 sati.

Obje su utrke humanitarnog karaktera, a startnina iznosi 15 eura. Oni u malo boljoj formi i izraženijeg natjecateljskog duha mogu se prijaviti na GREENtulju, a za sve druge GREENTavica od pet kilometara idealna je za druženje i malo bržu šetnju! 

FRITULADA

Vikend završavamo omiljenim šibenskim gastro okršajem! Tradicionalna Fritulada počinje u 19 sati, ove je godine powered by Vinoplod Šibenik, snage će odmjeriti deset ekipa a pobijedit će, i kući odnijeti Zlatnu fritulu, tim koji pripremi najmekše, najljepše i najslasnije Fritule!  

Inače, fritule se u Šibeniku vežu uz tradiciju slavljenja Proslave ili Osmina 17. prosinca. Riječ je o stoljetnom običaju koji ponoćnom zvonjavom sa svih crkvenih zvonika u Šibenika najavljuje početak predbožićnog tjedna. U Šibeniku se taj običaj njeguje duže od pet stoljeća! Tradicionalno su se baš na Proslavu ili Osmine u šibenskim kućama prvi put u godini pripremale fritule.

03. svibanj 2024 07:08