StoryEditorOCM
OstaloHelter Skelter maraton

Vodičanin Marko Fržop pobjedio na jednoj od najtežih brdskih biciklističkih utrka u Hrvatskoj: ‘Uživao sam u svakom trenu‘

Piše Šibenski.hr
9. svibnja 2022. - 16:34

Nakon odličnih vožnji na 4 Islands-u, Marko Fržop, član Biciklističkog kluba Top Sport iz Srime, nastavlja u jakom ritmu te je u subotu odnio uvjerljivu pobjedu s gotovo 14 minuta prednosti pred drugoplasiranim u kategoriji Mastera te ukupno 4. mjesto u ukupnom poretku.

Riječ je o Helter Skelter maraton iz Adria Bike series-a, ujedno je jedna od najtežih jednodnevnih utrka brdskog biciklizma u Hrvatskoj. Ovu godinu na start je privukla preko 300 vozača iz 9 različitih zemalja.

"Dan prije smo došli u Rabac i dočekala nas je kiša, znao sam da će utrka biti izuzetno teška, jer je staza sama po sebi  jako zahtjevna s dosta strmih uspona (ukupno 2050m vertikalnog penjanja), te još strmijih, izrazito zahtjevnih i opasnih spusteva. Ovaj put, sve skupa, začinjeno s mokrom  blatnom podlogom. Od starta do cilja sam se odlično osjećao. Kontrolirano sam vozio, brzo, a opet sigurno i uživao u svakm trenutku jer volim ovako teške staze i tu uvijek moj uporan rad najviše dođe do izražaja - kazao je Fržop za InfoVodice, dok ga slijedeći vikend čeka utrka u Crikvenici koja se boduje za kup Hrvatske, u kojem je trenutno vodeći vozač.

09. svibanj 2024 22:13