StoryEditorOCM
Ostalotri titule

Uspješan nastup šibenskih plivača na Prvenstvu Hrvatske u Zagrebu: Robert, Marija i Toni - prvaci na Savi

Piše Borislav Juras
13. kolovoza 2020. - 08:47
Marija Kardum (u plavoj kapici, druga od kamere na startnome bloku) – šibenski plivači na Prvenstvu HrvatskePrivatni Album

Troje šibenskih plivača stiglo je do titula državnih prvaka na trodnevnom natjecanju u Zagrebu. Najvrjednije medalje, u seniorskoj konkurenciji, osvojio je juniorski reprezentativac Robert Vukičević, član PK Šibenik. Na vanjskom bazenu SRC-a Mladost, uz Savu, bio je najbrži među hrvatskim plivačima na utrkama na 50 i 200 metara leptir, a seniorskim titulama "dodao" je i one među mlađim seniorima i juniorima. Na 100 metara slobodno bio je drugi u sve tri kategorije, na 100 metara leptir treći, dok je najkraću utrku prvenstva, onu na 50 metara slobodno, završio kao treći junior u državi.
 

Marija Kardum iz četiri pokušaja nije uspjela do seniorskog zlata, ali je u trima disciplinama bila dvostruka prvakinja (među mlađim seniorkama i juniorkama). Na 200 i 400 metara mješovito bila je druga u seniorskoj konkurenciji, a na 100 leđno treća. Još je i na 200 metara leptir stigla do seniorske bronce (druga među mlađim seniorkama i juniorkama).

Iako je po dobi još mlađi junior, Toni Slavica već je stigao do seniorskoga postolja. Uspjelo mu je to na 400 metara mješovito. Bio je treći među seniorima, mlađim seniorima i juniorima, ali i dvostruki prvak države među svojim vršnjacima. Osim na 400 metara, to je uspio ostvariti i na upola kraćoj utrci mješovitog stila.
 

Anamarija Vukičević, nedavna dvostruka prvakinja Dalmacije na utrkama prsnim stilom, nije nastupila u Zagrebu. Za PK Šibenik medalje su osvojili i kadeti: Luka Popović na 200 metara (drugi) i 400 metara mješovito (treći), Josip Bepo Srzić na 100 i 200 metara prsno (oba puta treći), a do trećega mjesta stigla je i štafeta 4 x 100 metara mješovito (Popović, Josip Bepo Srzić, Šimun Srzić i Mauro Galić).

– Čak je ispalo i bolje nego što smo planirali. Unatoč tome što se odavno znalo da do kraja godine nema međunarodnih natjecanja, da se pripreme neće moći u potpunosti provesti, nastavili smo kontinuitet uspjeha iz prethodnih sezona. Ne računajući kadete, kod kojih je to normalna pojava u procesu plivačkog razvoja, imali smo i par osobnih rekorda kod starijih – zadovoljno je izjavio Dino Tepić, sportski direktor i jedan od trenera plivača Šibenika.

Iako su imali nešto manje predstavnika u Zagrebu, i članovi Mora stigli su do medalja na prvenstvu države. Toni Radak je u sprinterskoj utrci na 50 metara prsno bio treći među mlađim seniorima i drugi među juniorima, a Tea Jukić osvojila je treće mjesto među mlađim juniorkama na 100 metara leđno.

20. travanj 2024 02:51