StoryEditorOCM
Ostaloveliko priznanje entuzijastima

U Šibeniku svečano proglašeni najbolji karting vozači Hrvatske, predstavljen i projekt staze u Dubravi

Piše Šibenski.hr
7. veljače 2023. - 09:33

Svečanost proglašenja najuspješnijih kartingaša PH 2022. u Šibeniku održano je u reprezentativnom prostoru Trokuta.

Karting Klub "DUBRAVA-ŠIBENIK" je organizirao cijeli event, čiji član 17-godišnji karting pilot Franko Škugor je državni prvak u klasi 6 Rotax Max DD2.

Kroz sezonu nacionalnog prvenstva RH u karting sportu 2022 organizirana su 4 natjecanja i odvoženo ukupno 8 bodovnih utrka. 

Po završetku sezone natjecanja proglašeni su pobjednici državni prvaci, viceprvaci u devet raspisanih klasa te poredak u Prvenstvu Klubova. 

image

Obitelj Škugor

Privatni album

Uz državne prvake, viceprvake u klasama:

1. BABY KART (promocijske vožnje dobne skupine 5-8 godina i svi sudionici su primatelji nagrada) 

2. Rotax MICRO-MAX 

3 Rotax MINI-MAX 

4 Rotax Max JUNIOR 

5..Rotax Max SENIOR 

6.Rotax Max DD2 

6.Rotax Max DD2 MASTER 

8. KZ2 

9. KZ2 MASTER 

Proglašeni su "Rookie of the year 2022", Najbolji JUNIOR, Najbolji SENIOR, Najbolji sudac u karting sportu 2022., te i ove godine prestižna titula uzastopnog 3 godine osvajanja Naslova državnog prvaka u karting sportu ZLATNA KACIGA. 

Kroz 2022 pokrenut je i program promocijskih vožnji u karting slalomu te odana posebna priznanja klubovima organizatorima te zaslužnoj tvrtci za suport promocije karting slaloma. 

image

Obitelj Škugor entuzijasti su u karting sportu

Proglašeni su i najbolji klubovi organizatori Prvenstva Hrvatske u karting sportu 2022. 

Župan Šibensko-kninske Županije i predstavnik Grada Šibenika uručili su posebna priznanja i nagrade pojedincima i klubovima. 

- Možemo se i pohvaliti da je naš Klub svekolikoj hrvatskoj karting sceni i općenito javnosti napokon službeno predstavio dugo pripremani u koordinaciji korak po korak s Gradom Šibenikom i brižno čuvani projekt multi funkcionalne karting staze projektiran prema svim uvjetima za minimalno nacionalni rang natjecanja ujedno evropski i svjetski u karting sportu točno u prostoru prema prostornim planom V. Izmjene i dopune PPUG-a  Grada Šibenika u Zoni Sporta i rekreacije u Dubravi kod Šibenika- kazao je Hrvoje Škugor iz Karting kluba ‘Dubrava‘.

08. lipanj 2024 16:08