StoryEditorOCM
OstaloPOHOD NA ZLATO

Tucak započeo pripreme s ‘Barakudama‘ za Olimpijske igre: reprezentacija u srpnju stiže i u Šibenik

Piše HINA
28. lipnja 2024. - 21:48
Hrvatska vaterpolska reprezentacija započela je u petak u Zagrebu drugi pripremni ciklus za Olimpijske igre u ParizuDamjan Tadic/Cropix

Hrvatska vaterpolska reprezentacija započela je u petak u Zagrebu drugi pripremni ciklus za Olimpijske igre u Parizu, u sklopu kojih će u nedjelju odigrati službenu pripremnu utakmicu protiv Mađarske na otvorenom bazenu uz Savu. Hrvatski vaterpolisti će, nakon što su odradili prvi dio priprema u Sloveniji, sve do 2. srpnja trenirati u glavnom gradu kako bi se pripremili za OI u Parizu.

"Odradili smo velik dio posla u Kranju, u prva dva tjedna iznimno naporna rada, gdje smo naglasak stavili na poboljšanje funkcionalnih sposobnosti", rekao je na početku zagrebačkih priprema izbornik Ivica Tucak.

"Od jutros počinje druga faza u kojoj je naglasak na trening-utakmicama. Sutra nam, u subotu, dolaze Mađari. Fantastična, vrlo jaka reprezentacija s kojom ćemo odigrati četiri trening-utakmice, od kojih će jedna biti službena i otvorena za javnost. Zatim smo dan-dva sami u radu, a potom putujemo u Italiju na jaki turnir na Sardiniji (Alghero, 4. – 7. srpnja) gdje nas čekaju momčadi Italije, Španjolske i Grčke. Po završetku tog turnira, 7. srpnja, vjerujem da ćemo već imati neke obrise odnosno što još točno moramo napraviti u završnoj etapi priprema koja je planirana od 10. do 19. srpnja u Šibeniku", dodao je Tucak.

U Zagrebu je trenutačno na pripremama 19 igrača ili trojica manje u odnosu na Kranj. U tih 19 su odreda igrači koji su osvojili svjetsko zlato u Dohi u veljači, kao i europsko srebro mjesec ranije u Zagrebu. Uz njih je i nekoliko povratnika u redove Barakuda, od kojih je najzvučnije ime Maro Joković.

28. lipanj 2024 21:48