StoryEditorOCM
OstaloVaterpolo

Solaris u polufinalu prvenstva Hrvatske: Čeka ih dvoboj sa snažnim Jugom

Piše šibenski.hr
28. lipnja 2020. - 10:23

Vaterpolisti Solarisa plasirali su se u polufinale prvenstva Hrvatske i ujedno drugu sezonu za redom izborili igranje u Europi!

Veliki uspjeh 'sunčani' su potvrdili u Splitu, gdje su u uzvratnoj utakmici četvrtfinala play offa domaćeg prvenstva svladali domaći Mornar 11:9. Time je momčad trenera Jure Marelje samo potvrdila veliku prednost koju je stekla u prvoj utakmici odigranoj u Crnici, kada su slavili 14:5.

U revanšu je Mornar bio nešto ravnopravniji, no Šibenčani su od početka do kraja diktirali ritam utakmice i bez puno stresa držali stvari u svojim rukama.

U redovima Solarisa po dva gola postigli su Erak, Bulat, Vlahović i Pelicarić. Po jednom su se u listu strijelaca upisali Mudražija, Koprčina i Kovačić.

Protivnik 'sunčanima' u polufinalu bit će dubrovački Jug. Nema dvojbe da su 'jugaši' izraziti favoriti u tom dvoboju, no sportski je nadati se...

Prva polufinalna utakmica na rasporedu je 1. srpnja u dubrovačkom Gružu, dok bi uzvrat trebao biti odigran 4. srpnja u Crnici. Termin eventualne treće utakmice je 7. srpnja, budući da se igra da dvije pobjede.

18. travanj 2024 04:16