StoryEditorOCM
Ostalovelika pobjeda

Senzacija sezone u Crnici! Solaris porazio Juga, povratnik Goreta ‘torpedirao‘ favorizirane Dubrovčane

Piše Krešimir Gulin
11. ožujka 2021. - 14:39

Vjerojatno su u taboru Juga mislili kako će za predjelo 'riješiti' Solaris, budući da je utakmica između Šibenčana i Dubrovčana odigrana u vrlo neobičnom terminu- u podne i po, ili u vrijeme ručka. Odnosno, da će im sraz sa Sunčanima biti tek jači trening uoči subotnjeg gostovanja kod zagrebačke Mladosti kamo su Duborvačni krenuli odmah nakon susreta u Šibeniku.

Međutim, favorizirani Jug naletio je na tvrdu kost u Crnici. Dapače, Solaris je priredio najveću senzaciju dosadašnjeg dijela domaćeg prvenstva svladavši u svom bazenu momčad trenera Vjeke Kobeščaka.

Trijumf ekipe koju vodi očiito nadareni stručnjak Jure Marelja čist je kao suza. Jer, ne može se reći da je Jug bio previše oslabljen, budući da je na tribinama od udarnih snaga ostao samo Paolo Obradović, inače nekadašnji član Šibenčana.

Da će Solaris biti više nego dostojan suparnik vidjelo se već od starta utakmice. Sunčani su brzo poveli 2:0 i 3:1. Činilo se da Jugaši hvataju konce kada je Benić s dva uzastopna pogotka poravnao na 3:3. Ali, Solaris nije puštao uzde već je golovima Penave, Hercega i Stahora poveo 6:3 do velikog odmora.

Tada je u redovima Juga bilo jasno da je vrag odnio šalu. Dubrovčani su digli agresiju u obrani, isplivali i nekoliko kontri, ali nisu uspijevali niti poravnati. Velike zasluge što je Solaris držao rezultat u pozitivi imao je domaći vratar Marin Šparada, koji je imao niz odličnih intervencija.

Ipak, pogotkom izvana odličnog ruskog šutera Merkulova stigli su gosti na minus jedan (7:8) sedam i po minuta prije kraja. Međutim tada je na scenu stupio Antun Goreta, povratnik u redove Solarisa, koji je najprije lobom, a potom i udarcem s krila 'probio' Jugovog vratara Popadića. Kada mu se zgoditkom priključio i Splićanin Penava bilo je jasno da će bodovi ostati u Crnici, odnosno da je Solaris ugrabio najveću pobjedu sezone.

S ova tri boda Solairs je dobio veliki vjetar u leđa uoči gostovanja kod Primorja na Kantridi u subotu.

ŠIBENIK- Bazen u Crnici. Bez gledatelja. Suci: Joško Prančić i Robert Tiozzo.

Solaris: M. Šparada (12 obrana), Malenica, Goreta (4), N. Štrkalj, Kovalenko (1), Herceg (1), Kreković, Pelicarić, Penava (3), Bulat, Koprčina (1), Stahor (1), L. Štrkalj, T. Šparada.
Jug: Popadić (15 obrana), Obert, Fatović (4), Lončar, Kržić, Xavi Garcia, Tomasović, Merkulov (1), Papanastasiou (1), Žuvela, Benić (2), Bjelopera, A. Vukojević, I. Vukojević.

Igrač više. Solaris 1/5; Jug 4/8.
Peterci: Solaris 1/1; Jug 1/1.

23. travanj 2024 14:48