StoryEditorOCM
Ostalolen euro cup

Poraz Sunčanih u Europi: Grčki doprvak kaznio pad Šibenčana u završnici utakmice

Piše Krešimir Gulin
27. rujna 2024. - 17:56

Vaterpolisti Solarisa poraženi su u prvom kolu natjecanja po skupinama u LEN Euro Cupu. Grčki doprvak Vougliameni ipak je bio prejak za Šibenčane koji su se odlično držali više od tri četvrtine.

Utakmica je prelomljena u samoj završnici. Naime, momčad trenera Denisa Seferovića povela je golom odličnog Roka Pelicarića (9:8) na šest minuta prije kraja susreta. No, tada su Šibenčani posustali, nešto slično kao u prvom kolu Regionalne lige protiv Crvene Zvezde u Beogradu.

Međutim, za razliku od te utakmice koju su na koncu uspjeli privesti u svoju korist, ovaj put Grci nisu oprostili takav pad u igri.

Poslije već spomenutog vodstva Sunčanih uslijedila je serija momčadi koju s klupe vodi nekadašnji proslavljeni igrač Vladimir Vujasinović, odnosno ekipa iz predgrađa Atene zabila je četiri pogotka za redom za nedostižnih (12:9).

Unaoč porazu, Šibenčani još uvijek imaju šansu za prolazak skupine. Trebat će im pobjeda u susretu s Quintom iz Genove u subotu (16,30 sati). Uzmu li Sunčani tri boda kontra Talijana vjerojatno će odlučujuća biti utakmica s domaćinom Bareclonom u nedjelju (12,30 sati).

Vouliagmeni- Solaris 12:10 (2:2, 4:3, 2:2, 4:3)

BARCELONA- Suci: Kovacs-Csatlos (Mađarska), Milović (Srbija).

Vouliagmeni: Andreadis, A. Kastrinakis, Tottis (2), Kalogeropoulos (1), Almyras (1), Ubović (2), Chatzis (2), Woodhead, N. Kastrinakis, Karagiannis, Spachits. Giannatos (4), Levantis.

Solaris: Pavić, D. Akrap (1), Brajković, Goleš, Vrbnjak, Petković (2), Vlahović, Pelicarić (4), Vrdoljak (1), Bulat (1), Koprčina, Šparada (1), Štrkalj.

27. rujan 2024 18:01