StoryEditorOCM
OstaloSportska tradicija MDF-a

Počinje najdraži šibenski turnir gdje su put prema slavi započeli Ivanišević i Seleš

Piše Šibenski.hr
28. lipnja 2024. - 14:12

„Očekujemo dva dana dobrog dječjeg tenisa i da djeci Šibenik i Međunarodni dječji festival ostanu u sjećanju cijeli život“, poručio je tajnik teniskog kluba Šubićevca, Petar Baranović, s konferencije za medije održanoj u petak u Šibeniku. Na konferenciji je najavljen tradicionalni međunarodni teniski turnir za djevojčice i dječake do 10 godina „Festival djeteta“ u organizaciji TK Šubićevac i Međunarodnog dječjeg festivala Šibenik – Hrvatska. Turnir će s održati ovog vikenda, 29. i 30. lipnja na teniskim terenima na Šubićevcu, u Šibeniku. Do petka ujutro pristiglo je oko 45 prijava sudionika iz Hrvatske, susjednih zemalja i Japana.

Teniski turnir u sklopu MDF-a održava se od davne 1984. godine uz određene prekide, da bi se konačno od 2014. do danas održao bez prekida u organizaciji. Na turniru su svojedobno u svojim dječačkim godinama nastupila i velika teniska imena poput Gorana Ivaniševića ili Monike Seleš. „Popularni Zec je tu igrao tri puta, od toga je dva puta osvojio turnir, a i onda je bio poznat po lomljenu reketa“, prisjetio se Ivica Kostanić, predsjednik TK Šubićevac. Dodao je da se radio o „hvale vrijednom turniru koji ima veliku tradiciju“. „Ne smijemo zaboraviti da se turnir održava pod okriljem Hrvatskog teniskog saveza te da je jedan od najznačajnijih turnira u Hrvatskoj za djecu ovog uzrasta“, dodao je Kostanić.

Do zaključenja prijava u 14 sati u podne očekuje se da će broj sudionika još rasti, a već sad se zna da u Šibenik stižu mladi natjecatelji iz dalekog Japana kojima je ovo postao turnir koji ne preskaču. „Nama je ovo osobno najdraži turnir u natjecateljskom kalendaru i želimo zahvaliti svima koji su nam dali podršku poput Javne ustanove Nacionalni park Krka jer bismo bez njih teško realizirali ovako obiman turnir“, zaključio je Baranović.

Dodajmo da se u okviru 64. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku ovaj vikend održavaju još dvije sportske manifestacije. Točnije, već ovog petka u 16 sati na sportskim terenima u Zablaću počinje međunarodni turnir u nogometu za dječake 2013. godište „Zdravo maleni Jose Bege 2024“ koji traje do nedjelje, 30. lipnja, dok će u subotu, 29. lipnja u šibenskoj luci biti održana 64. Regata u organizaciji jedriličarskog kluba Val iz Šibenika.  

„Nama je cilj i dužnost da uz ovaj kulturni, odgojni, pedagoški aspekt Festivala, objedinimo i ovaj sportski, posebno kad su nam djeca zasićena internetom, ekranima i svim tim stvarima koje djecu udaljuju, rekao bih i od kulture i kazališta, ali i sporta. Pa da barem mi ovdje u Šibeniku sa sportskim klubovima pokušamo, usudio bih se reći, nametnuti ono – u zdravom tijelu, zdrav duh“, priznao je Jakov Bilić, ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku.

 

28. lipanj 2024 14:12