StoryEditorOCM
Ostalomlade nade

Plivački klub ‘Šibenik‘ ugostio prvenstvo Dalmacije za kadete i mlađe kadete: u svom bazenu domaćini su uzeli sedam medalja

Piše šibenski.hr
1. veljače 2022. - 19:55

Plivački klub Šibenik bio je proteklog vikenda priređivač Regionalnog prvenstva Hrvatske za kadete i mlađe kadete. Na domaćem bazenu u Crnici sudjelovalo je 185 plivačica i plivača iz 11 dalmatinskih klubova.

Plivački klub Šibenik je na natjecanju nastupio s 24 plivačice i plivača. U konkurenciji kadeta nastupili su Mauro Galić, Ante Validžić Ercegovac, Bartol Šišak, Josip Silov, Marin Skorić, Marko Vlahov, Niko Silov i Luči Slavica kod kadetkinja. U konkurenciji mlađih kadeta nastupili su Marieti Pavić, Mia Petrović, Tonka Huljev, Iva Marija Ercegović, Laura Petričić, David Petričić, Leon Roško, Marko Grubišić, Matko Bogdan, Robin Jerolim Knežević, Bepo Šišak, Fran Validžić Ercegovac, Niko Erceg, Petar Blažević i Vito Stupić.

- U tri dijela programa naši plivači su ukupno osvojili 6 pojedinačnih medalja i jednu štafetnu. Kod kadeta Mauro Galić je osvojio 3. mjesto u disciplini 200 mješovito. Ostale medalje ostvarene su u mlađe kadetskoj konkurenciji. Marko Grubišić je osvojio 1. mjesto u disciplini 200 leptir dok je u disciplini 200 mješovito osvojio treće mjesto. U disciplini 200 leptir još jednu medalju je osvojio Leon Roško koji se zauzeo 2. mjesto. U ženskoj konkurenciji imali smo i jedinu štafetnu medalju, u disciplini 4x100 slobodno gdje je naša štafeta osvojila treće mjesto. Plivale su Tonka Huljev, Iva Marija Ercegović, Mia Petrović i Marieti Pavić- kazao je Dino Tepić, iz PK 'Šibenik'.

U pojedinačnoj konkurenciji Tonka Huljev je plivala odlične trke leđnim stilom, a u disciplini 200 leđno je osvojila 3. mjesto. Još jedno 3. mjesto osvojila je Mia Petrović i to u disciplini 200 prsno.

- Dodao bih još i i nastupe Nike Silova koji je u disciplini 200 prsno otplivao A normu za nastup na Prvenstvu Hrvatske te se tako pridružio bratu Josipu i Mauru Galiću koji su imali isplivane A norme od prije.

Prvenstvo Hrvatske za kadete na rasporedu je 12. i 13. veljače u Zagrebu- zaključio je Tepić.

16. lipanj 2024 18:10