StoryEditorOCM
Ostalopenje se na listama

Marko Čeko seniorski je prvak Balkana: fantastičan rezultat mladog momka iz Knina, koji je potvrdio dominaciju u regiji

Piše PSD.
19. rujna 2020. - 19:59

Marko Čeko seniorski je prvak Balkana! Na prvenstvu te regije koje se održava u rumunjskom Cluju Čeko je u skoku u dalj osvojio zlatnu medalju skokom od 7.88 metara, što je četiri centimetra kraće od rezultata s kojim je pobijedio ovog tjedna na Hanžekovićevu memorijalu u Zagrebu.

Dvadesetogodišnji skakač kninskog kluba Sveti Ante sletio je devet centimetara dalje od drugoplasiranog Strahinje Jovančevića iz Srbije (7.79 m), inače brončanog s dvoranskog Europskog prvenstva prošle godine, dok je treći bio također Srbin Lazar Anić (7.74 m) čiji je osobni rekord 8.15 metara. Jaka je to konkurencija bila, no Čeko, najmlađi na zaletištu, sve ih je pobijedio! Prije dvije godine u Istanbulu bio je juniorski prvak Balkana, a sada je postao i seniorski.

Nastavlja se tako godina iz snova za našeg atletskog dragulja kojemu mnogi predviđaju veliku, svjetsku karijeru. Nakon što je prošlog mjeseca prvi put skočio preko 8 metara (i to dvaput), Čeko je debitirao u Dijamantnoj ligi u Stockholmu, slavio na Hanžekovićevu memorijalu, pa sada trijumfirao i u Cluju... Hvata kontinuitet pobjeđivanja i dobrih skokova. Sve se glasnije o njemu priča u Europi i svijetu. Zasluženo.

- Presretan sam zbog pobjede i prezadovoljan skokom. Konkurencija je bila jaka, došli su najbolji skakači s Balkana. Bit ću spreman i za 200 metara danas. Volio bih i u toj disciplini uzeti medalju, bio bi to sjajan kraj ove lude sezone! - javio nam se zadovoljni Čeko iz Cluja nakon ceremonije proglašenja pobjednika.

Seniorsko prvenstvo Balkana održava se još danas, kada Čeko nastupa i na 200 metara i to u 17.30 sati po hrvatskom vremenu. Uz mladog Kninjanina u Cluju je još 19 hrvatskih atletičara i atletičarki pod vodstvom izbornika reprezentacije Mladena Katalinića.

POREDAK U CLIJU

1. Marko Čeko (Hrvatska) 7.88 m

2. Strahinja Jovančević (Srbija) 7.79 m

3. Lazar Anić (Srbija) 7.74 m

4. Jaroslav Isačenkov (Ukrajina) 7.59 m

5. Gabriel Bitan (Rumunjska) 7.51 m

6. Igor Gončar (Ukrajina) 7.49 m

7. Boris Linkov (Bugarska) 7.43 m

8. Muammer Demir (Turska) 7.40 m

9. Artak Hambardzumjan (Armenija) 7.22 m

10. Andrei Cristian Sava (Rumunjska) 7.14 m

11. Vadim Doscalov (Moldavija) 6.97 m

19. travanj 2024 16:33