StoryEditorOCM
Ostalospremni za nastup

Šibenčani Tucak i Marelja vode 13 ‘barakuda‘ na Olimpijske igre, donosimo i kojih je petorica prekobrojnih u završnom popisu

Piše Hina
7. srpnja 2024. - 11:24
Sibenik, 190124. Kuca umjetnosti Arsen. Svecani prijem za izbornika vaterpolo reprezentacije Ivicu Tucka i pomocnika Juru Marelju nakon osvojenog srebra na Europskom prvenstvu. Na fotografiji: gradonacelnik Zeljko Buric, Ivica Tucak i Jure Marelja.Niksa Stipanicev/Cropix

- Ovo su najteži trenutci za svakog izbornika pa tako i za mene. Ja to dosta emotivno proživljavam - kazao je izbornik Tucak za HVS.

- Kao što sam rekao i igračima, svih 18 odnosno i ova petorica koji su otpali, da su ipak završili na konačnom popisu, ne bi bilo ništa manje zasluženo. Ovim putem se zahvaljujem svim momcima na izrazito kvalitetnom radu, a posebice dosadašnjem kapetanu Ivanu Krapiću kojemu je ovo ujedno i oproštaj od reprezentacije. Hvala mu na svemu što je dao hrvatskom vaterpolu - dodao je izbornik.

Posljednja petorica koja su otpala su vratar Mate Anić, centar Ivan Krapić, te napadači Filip Kržić, Franko Lazić i Zvonimir Butić. Podsjetimo, još je ranije izbornik je početni popis od 22 igrača smanjio za Maura Ivana Čubranića, Antonija Duževića, Luku Brnetića, te Andriju Bašića.

Hrvatska će na OI u Parizu igrati u skupini A. Olimpijski turnir otvara 28. srpnja protiv Crne Gore (16.35h), dva dana kasnije slijedi ogled protiv Italije (12.05h), zatim je 1. kolovoza Rumunjska (19.30h), dva dana kasnije Grčke ((20.05h), a "barakude" svoj nastup u skupini zatvaraju 5. kolovoza utakmicom protiv SAD (18.30h).

U skupini B nalaze se Australija, Francuska, Mađarska, Španjolska, Japan i Srbija. Četiri prvoplasirane momčadi iz skupina će se plasirati u četvrtfinale.

Hrvatskim vaterpolistima će ovo biti osmi nastup na olimpijskim igrama. Najveći uspjeh ostvarili su 2012. u Londonu osvojivši zlato, a "Barakude" imaju i dva srebra (2016, 1996).

POPIS IGRAČA

VRATARI: Marko Bijač (Jadran Split), Toni Popadić (Jug Adriatic Osiguranje)

CENTRI: Luka Lončar (Olympiakos), Josip Vrlić (Mladost)

BRANIČI: Rino Burić (Jug Adriatic Osiguranje), Marko Žuvela (Jug Adriatic Osiguranje), Matias Biljaka (Mladost)

NAPADAČI: Loren Fatović (Jadran Split), Maro Joković (Jug Adriatic Osiguranje), Luka Bukić (Mladost), Ante Vukičević (Mladost), Jerko Marinić Kragić (Jadran Split),  Konstantin Harkov (Mladost)

05. listopad 2024 04:01