StoryEditorOCM
Ostalodvokorak sunčanih

Drama na Poljudu: Solaris tek nakon peteraca izborio plasman u Europu

Piše Krešimir Gulin
8. svibnja 2024. - 21:45

Vaterpolisti Solarisa i iduće sezone će igrati u Europi, točnije u LEN Euro Cupu drugom po jakosti natjecanju na Starom kontinentu.

Novi izlazak u elitno društvo Šibenčani su osigurali pobjedom (16:14) nad Mornarom u Splitu. Tako su Sunčani bili bolji od Splićana u dvije utakmice razigravanja za petom mjesto koje jamči mjesto u Europi.

image

Vaterpolisti Solarisa opet će igrati u Europi

Nikša Stipaničev/Cropix

Podsjetimo, u prvoj utakmici u Crnici momčad trenera Denisa Seferovića slavila je uvjerljivo (18:11). Međutim, na Poljudu je bila prava drama.

‘Regularni‘ dio susreta završen je bez pobjednika (11:11), pa su odlučivali peterci. U raspucavanju su svih pet šibemskih izvođača peteraca bili precizni.

Presudni trenutak bila je obrana Marina Šparade, vratara Solarisa, koji je ‘skinuo‘ udarac Luke Omrčena.

image

Marin Šparada obranio je ključni peterac

Niksa Stipanicev/Cropix

Inače, Mornar je bio bliži pobjedi u osnovnom dijelu utakmice. Naime, sredinom treće četvrtine domaćini su vodili čak s (9:5).

No, Solaris je napravio seriju (4:0) i poravnao, a na ulasku u zadnju minutu čak i poveo (11:10) zgoditkom kapetana Petkovića. Sjajnu večer imao je srebrni s Olimpijade u Riju, koji je čak sedam puta svladao vratara Mornara.

Ipak, 28 sekundi prije kraja Čumbelić je zabio za izjednačenje te je odluka pala u već opisanim petercima.

Mornar- Solaris 14:16 (2:2, 4:3, 3:4, 2:2, 3:5)

SPLIT- Bazen u Poljudu. Suci: Marko Matijević i Sara Kontek.

Mornar: Kordić (11 obrana), Dragošević, Hrvatić (3), Stojanac (1), Omrčen, Buzdovačić (1), Bušelić (5), Uvodić (1), Čumbelić (2), Ćurković (1), Penava, Gudurić, Đula, Dodoja.

Solaris: M. Šparada (9 obrana), Bralić, Brajković, R. Akrap (1), Jakovčević, Petković (7), D. Akrap (2), Pelicarić (2), Vrdoljak (3), Bulat, Burburan (1), T. Šparada, Štrkalj, Goleš.

25. lipanj 2024 09:35