StoryEditorOCM
Ostalovažna utakmica

Bogata sportska subota u Šibeniku: najprije na Šubićevac, pa onda u Crnicu gdje Sunčani kreću u borbu za Europu

Piše Krešimir Gulin
4. svibnja 2024. - 11:55
Vaterpolisti Solarisa protiv Mornara večeras u 19,30 sati igraju važnu utakmicu za plasman u Europuarhiv/Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Bogata je ova sportska subota u Šibeniku. Već u 14,50 sati na Šubićevcu nogometaši Šibenika igraju važnu utakmicu u borbi za povratak u 1.HNL protiv zagrebačkog Jaruna.

Funcuti pozivaju sve na Šubićevac, a pripremaju i posebnu koreografiju kojom će obilježiti blistavu vojno-redarstvenu akciju Bljesak.

Poslije Šubićevca, šibenski navijači bi mogli potegnuti i do Crnice. Naime, važan ogled igraju i vaterpolisti Solarisa. Oni će u 19,30 sati u svom bazenu dočekati splitski Mornar u prvoj utakmici razigravanja za plasman za peto mjesto.

To peto mjesto u hrvatskom prvenstvu ima veliki značaj budući da osigurava igranje u Europi, točnije u LEN Euro Cupu koje je drugo po jakosti natjecanje u Europi odmah iza Lige prvaka.

Sunčani su prigodu da zaigraju u kvalifikacijama Lige prvaka propustili nes(p)retnim porazom u Crnici od Mladosti u uzvratnoj utakmici četvrtfinala.

Međutim, ni novi izlazak u Europu nije za potcjenjivanje. Naprotiv!

U razigravanju za peto mjesto igra se na dvije pobjede. Kako smo već spomenuli prva utakmica je večeras u Crnici, a uzvrat je na splitskom Poljudu.

Bude li potrebe za majstoricom, ona će se opet igrati u Šibeniku.

Po starom dobrom običaju, ulaz na bazen u Crnici je slobodan. Stoga u taboru Solarisa vjeruju u dobru posjetu i podršku navijača koja momcima trenera Denisa Seferovića silno znači.

24. svibanj 2024 10:36