StoryEditorOCM
Nogometostaje na šubićevcu

Zanimljiv i vrlo perspektivan: ‘Mario Carević je još uvijek nespreman za Hajduk‘

Piše Robert Šola/SN
12. lipnja 2024. - 08:57

Nikola Kalinić ne odustaje od svog plana. Premda se u ponedjeljak nakon šokantne "zahvale" Ivana Jurića činilo da će se okrenuti nekoj od domaćih opcija, Kalinić i dalje inzistira na treneru iz inozemstva. I to treneru koji ima nogometno ime i prezime, iskustvo koje bi trebalo biti nekakvo jamstvo da na Poljudu može napraviti dobar posao, pišu Sportske novosti

Imao je Kalinić na stolu nekoliko domaćih imena. Mario Carević je zanimljiv, vrlo perspektivan, ali trenerski još uvijek nespreman za Hajduk. Tako ga je doživio Kalinić, a realno tako i jest. Nastavi li se razvijati kako treba, Carević će biti trener za Hajduk, ali ne odmah, nego za koju godinu.

Silvijo Čabraja u jednom je trenutku slovio kao prvi favorit, ali Kalinić je i kod njega "povukao ručnu". Čabraja je tri sezone u nizu u Lokomotivi radio izvrstan posao, imao je dobre rezultate i sjajno je razvijao mlade igrače. Čabrajina je Lokomotiva uz sve to igrala moderan nogomet, s puno trke i presinga. Međutim, Hajduk je bitno drugačiji klub od Lokomotive. Na Kajzerici je Čabraja imao mir da diže momčad, nije imao nikakav presing navijača, kao ni javnosti i medija.

Kalinić je očito procijenio da kod Čabraje ima previše upitnika, te da mu je bolji izbor okrenuti se nekom tko je radio u klubovima u kojima je pritisak nešto s čime moraš živjeti svaki dan.

Carević i Čabraja navodno su bila jedina dva domaća imena koja je Kalinić pomnije razmatrao.

Sad je sve snage ponovno usmjerio prema treneru iz inozemstva. Gattuso je previše tražio, Sousa je stalno odugovlačio s odgovorom. Tko je sljedeća meta? Kalinić je u startu ljestvicu digao jako visoko. Napokon, i Ivan Jurić apsolutno ima trenerski pedigre barem na razini Souse i Gattusa. Realno je da Kalinić i dalje traži trenera takve razine.

Veliki je problem u cijeloj toj priči činjenica da se s trenerom - a onda i s pojačanjima - već debelo kasni. Što će Hajduku bitno otežati ulazak u sezonu, a znamo koliko je ljeto važno svim hrvatskim klubovima koji igraju Europu..., pišu Sportske novosti

28. lipanj 2024 23:31