StoryEditorOCM
Nogometdalmatinski derbi

Unatoč dva žuta kartona Carević će biti na klupi: ‘Kad ja prigovorim, onda to napravim gospodski...‘

Piše Krešimir Gulin
27. travnja 2024. - 12:11

Pred nogometašima Šibenika još je šest kola do kraja drugoligaške utrke sa Zrinskim za naslov prvaka i prvoligašku promociju.Kako vole kazati na Šubićevcu, čeka ih još šest finala.

Prvi je na redu u nedjelju kod Dugopolja, koji je siguran u sredini tablice, ne može ni goreni dolje. Međutim, Dugopoljci su tradicionalno tvrd orah na kojem su puno puta polomili zube.

Slično je i ove sezone, budući da je momčad koju trenutačno vodi Mirko Labrović jedina koju Narančasti nisu pobijedili:

- Istina, nismo ih dobili u dvije utakmice ove sezone, međutim obje smo odradili vrhunski i objektivno trebali slaviti. Na Šubićevcu smo odigrali (1:1), a bila je to vjerojatno najbolja utakmica kod kuće. U obje spomenute utakmice imali smo ‘milijun‘ šansi, ali lopta jednostavno nije htjela u gol

Mene ti podaci ne opterećuju, naprotiv držim da bi nam trebali biti dodatni motiv.  Ne razmišljam o prethodne dvije utakmice, već samo želim da moji momci giljaju na maksimum.

Ne želim zvučati bahato, ali kada je Šibenik pravi nitko mu ništa ne može u ovoj ligi- kazao je Mario Carević, trener Šibenika u najavi utakmice.

Zvučite vrlo samopouzdano?

- Pa, ja i želim da moja ekipa u Dugopolju pokaže šampionski gard. Hoću vidjeti 20 ratnika bez obzira bili oni na terenu, čekali prigodu na klupi ili sjedili na tribinama. Htio bih da se od prve minute nametnemo i pokažemo kvalitetu koju posjedujemo i tada neće biti problema.

Ali, nešto će se pitati i Dugopolje?

- Jasno, maksimalno respektiram ekipu Dugopolja. To je jako dobar spoj mladih potentnih i nekolicine starjih igrača. Ali, ponavljam, uvjeren sam kako je kvaliteta na strani moje ekipe.

Na prošloj utakmici sa Solinom bili ste isključeni zbog prigovora. Znači li to da neće voditi momčad u Dugopolju?

- Ne, bit ću normalno na klup. Ja kad i prigovorim, napravim to na gospodski način. Šalu na stranu, radilo se o dva žuta kartona i u tom slučaju slijedi vam samo novčana kazna. Slično su prošli i neki drugi kolege poput Jerka Leke iz Jaruna... Meni je najvažnije da mogu normalno pripremiti i voditi ekipu.

image

 Mario Carević

 

Nikola Vilic/Cropix

U Dugopolje idete kompletni?

- Da, već nekoliko utakmica nemamo problema s izostancima. Tako je i ovaj put, izuzev iskusnog Bačelić- Grgića koji je duže vrijeme ozlijeđen.

Kiksa li Zrinski u subotu poslijepodne protiv Solina, pobjedom u Dugopolju Šibenik bio preuzeo lidersku poziciju:

- Ma, ja vam ne želim razmišljati i gledati na druge. Sto pta sam rekao da moramo biti fokusirani samo na sebe. Uostalom, ako dobijemo sve utakmice do kraja bit ćemo prvaci! Samo na nat način moramo razmišljati.

Dosta navijača i simpatizera Šibenika najvljuje dolazak u Dugopolje:

- To nam jako puno znači, to je veliki vjetar u leđa. Znam iz igračkog iskustva da jednostavno ne možeš biti loš kad čuješ taj huk s tribina...- rekao je Carević koji od početka ističe zajedništvo u ekipi kao jedan od bitnih faktora uspjeha.

U tom kontekstu, dobri duh šibenske svlačionice je stoper Kemal Osmanković, koji zbog ozljede leđa nije puno igrao:

- Osmanković je za mene lider iako trenutačnone igra. Inače, jako cijenim ljude koji su posvećeni rezultatu, ekipi i nisu egoistični. Osmanković je jedan od takvih- veli trener Narančastih.

Osmanković misli kako je gostovanje u Dugopolju jedno od najtežih:

- Vjerujem kako će nam treća biti sreća,odnosno da ćemo u trećoj ovosezonskoj utakmici s Dugopoljem konačno uzeti tri boda- govori obrambeni igrač Šibenika.

Je li teže gledati utakmice s klupe ili igrati?

- Teško je kad ne igraš i ne možeš pomoći svojim sugračima. Međutim, ja sam spreman nastupiti makar i minutu ako tako mogu pomoći ekipi i šefu. Sve će biti lakšeako na kraju dignemo šampionski pehar- zaključio je Osmanković.

Utakmica Dugopolje-Šibenik igra se u nedjelju u 14,50 sati uz TV prijenos na MaxSportu.

08. svibanj 2024 20:59