StoryEditorOCM
Nogomet‘Naša krila‘

Šibenik sutra gostuje u Puli, na Šubićevcu predstavljen stariji brat Sahiti: ‘Sjajan je osjećaj opet igrati s Emirom!‘

Piše Krešimir Gulin
4. ožujka 2021. - 13:37

Iz tabora Istre utakmicu sa Šibenikom najavljuju kao egzistencijalnu. Ništa čudno ako se zna da su Puljani prikovani za dno tablice i da bi im sve osim pobjede nad Narančastima značilo kao da im je netko stavio dodatni uteg na ramena. Međutim, i Šibenik ima svoju računicu.

Eventualnim slavljem na Drosini momčad trenera Krunoslava Rendulića pobjegla bi 'žuto-zelenima' na čak 15 bodova i praktički riješila svaku neizvjesnost oko opstanka, premda bi do kraja sezone ostalo još 12 kola. Šibenski kuloari ne bi bili nezadovoljni ni remijem u Puli držeći se one 'bod u gostima, pjesma u autobusu'. To više što bi takvim ishodom distanca između Šibenika i Istre ostala na golemih 12 bodova.

Jasno, svoju kalkulaciju ima i Rendulić. Ona je uvijek ista, bez obzira o kojem protivniku se radi:

- Dok sam ja trener Šibenik će uvijek i protiv svakoga ići na pobjedu. Svjesni smo da je ova utakmica Istri ključna. Ako nas ne dobiju, bit će u velikim problemima. Znamo što nas čeka u Puli, međutim i na Drosini želimo tri boda- jasan je trener Šibenika.

Narančasti su ove sezone tri puta igrali s Istrom. Dva puta su poraženi, a pobijedili su samo jednom (1:0) na Šubićevcu, ali i tada su ih Puljani nadigrali. Nameće se teza kako Istra ne leži Šibeniku:

- Nema dvojbe da je Istra dobra momčad sa širokim igračkim kadrom. U svakom slučaju igraju puno bolje nego što imaju bodova na kontu- veli trener Šibenika o svom večerašnjem suparniku.

A Rendulić uoči Istre ima silnih problema sa sastavljenjem momčadi. Posebice se to odnosi na napad gdje zbog tri žuta kartona neće biti udarnih igala Denija Jurića i Princea Ampema. Ozlijedio se i kolumbijski lijevi branič Mina, a upitan je i iskusni stoper Boris Pandža. U kadar se vraćaju bekovi Kvesić i Todoroski koji bi trebali startati na Drosini. Rendulić razmišlja i o promjeni sustava igre, pa bi umjesto prepoznatljivih šibenskih (3-4-3) u Puli mogao malo učvrstiti sredinu terena i zaigrati u klasičnih (3-5-2).

Nema dvojbe da će protiv Istre u narančastom dresu debitirati 26- godišnji Suad Sahiti, najnovija šibenska akvizicija koja je prije nekoliko dana iz mostarskog Zrinjskog stigla na Šubićevac:

- On će nedvojbeno dobiti minutažu, samo je pitanje hoće li krenuti od početka ili će čekati prigodu s klupe- rekao je Rendulić.

Tako je Šubićevac ponovno spojio braću Emira i Suada Sahitija. Oni su zadnji put skupa igrali prije pet godina u skopskom Rabotničkom. Suad je krilni napadač, isto kao i četiri godine mlađi brat Emir. Dakle, Emir lijevo a Suad desno, mogao bi biti opasan tandem u napadu Šibenika.

Osim u Zrinjskom, Suad je igrao u Albaniji, Cipru, Bugarskoj, a najzapaženiju epizodu imao je u poljskoj Wisli. Za dolazak u Šibenik najzaslužniji je brat Emir koji je ispričao samo lijepe stvari o gradu i klubu:

- Kad god sam imao vremena gledao sam svaku bratovu utakmicu u Šibeniku. Znam da je HNL kvalitetna liga i što će se od mene tražiti. Ja ću dati svoj maksimum počevši već od utakmice s Istrom. Znam da je ovdje mentalitet takav da se uvijek ide po tri boda. A što se tiče ponovnog igranja s bratom u istoj ekipi, mogu samo reći da je to sjajan osjećaj - izjavio je Suad Sahiti, koji je sa Šibenikom potpisao do ljeta 2023. godine. Signal je to da bi Narančasti ovog ljeta mogli krenuti i po otkup ugovora Emira Sahitija od Hajduka.

Vjerojatni sastav Šibenika: Labrović- Mesa, Schildenfeld, Bilić- Todoroski, Ćurić, Alimi, Bulat, Kvesić- E. Sahiti, Bailone.
Utakmica Istra 1961- Šibenik igra se u petak u 18 sati u Puli uz izravan TV prijenos na Arenasportu 3. Sudac je Dario Bel iz Osijeka.

20. travanj 2024 14:41