StoryEditorOCM
Nogometpotres NA ŠUBIĆEVCU

Šibenik smijenio trenera Ferdu Milina nakon najvećeg domaćeg poraza u povijesti kluba

Piše Krešimir Gulin
12. veljače 2022. - 12:29

Pravi potres na Šubićevcu izazvao je težak poraz od Hrvatskog dragovoljca (0:5) u petak navečer. Premda su prespavali noć,  čelnici Šibenika u subotu ujutro donijeli su drastičnu odluku - smijenili su trenera Ferdu Milina!

Očito, najteži poraz Šibenika na domaćem terenu otkako je 1. HNL nije mogao proći lišo. Naime, gubili su Narančasti i (7:0) od tadašnjeg Varteksa i (6:0) od Intera u Zaprešiću, ali nitko nikada nije svladao (5:0) Šibenik na Šubićevcu, pa čak velikani hrvatskog nogometa Dinamo ili Hajduk. A onda je na šibenski stadion stigao 'fenjeraš' Dragovoljac i očitao nogometnu lekciju momčadi koja je u tom trenutku imala čak 16 bodova više na tablici.

Milin je nakon utakmice preuzeo odgovornost za poraz. No, čelnici Šibenika nisu mogli prijeći preko blijede partije njegove momčadi i salvi sasvim opravdanih uvreda koje su morali otrpjeti od najvjernijih navijača Narančastih te su mu uručili otkaz.

I premda je na Šubićevac doveden kao dugoročno rješenje koje je trebalo udariti neke nove temelje pod palicom novog vlasnika Marina Jurića i njegovih suradnika, Zadranin je na klupi Šibenika trajao sam tri kola.

Kako doznajemo, uprava Šibenika još uvijek nema trenera koji bi zamijenio Milina. Kao privremeno rješenje spominje se Marko Kartelo, koji je bio Milinov pomoćnik.

 

04. svibanj 2024 00:42