StoryEditorOCM
Nogometopet hajduk

Šibenik doznao protivnika u završnici Kupa: na Rujevici repriza finala iz 2010. godine

Piše Šibenski.hr
12. travnja 2023. - 19:33

Nogometaši Šibenika doznali su protivnika u finalu SuperSport nogometnog Kupa Hrvatske. Narančasti će se za Rabuzinovo Sunce boriti protiv splitskog Hajduka koji je u Koprivnici svladao Slaven Belupo (1:0). Strijelac jedinog gola za Bijele bio je Livaja iz kaznenog udarca u 59. minuti.

Finalni dvoboj na rasporedu je 24. svibnja na riječkoj Rujevici.

Tako će se Šibenčani i u svom drugom nastupu u završnici Kupa igrati protiv Hajduka. Bit će to Narančastima dobra prigoda se revanširaju Bijelima za 2010. godinu kada su ostali bez trofeja.

Podsjetimo, te dvije utakmice ostavile su za sobom puno polemika. Šibenčani su se s pravom žalili na suđenje. Spornih trenutaka bilo je i u prvoj utakmici na Poljudu koju je Hajduk dobio (2:1).

No, puno više toga išlo je na mlin Splićana u uzvratu na Šubićevcu. Posebice, detalj kada sudac Vučkov nije pokazao crveno karton Ibričiću nakon očiglednog udaranja Bačelić- Grgića.

Nema sumnje da će ‘vatreno‘ biti i na Rujevici budući da će se sučeliti dva kluba iz susjednih gradova koji su ljuti rivali. Ta utakmica bit će i veliki sigurnosni izazov za policiju, pošto se zna da se Torcida i Funcuti gledaju ‘preko nišana‘.

Dakle, 300-400 kilometara između Dalmacije i Rijeke trebat će osigurati poput kakve ratne zone...

09. svibanj 2024 08:15