StoryEditorOCM
NogometDavid toševski

Šibenik doveo napadača koji je ostvario milijunski transfer u Rusiju. Donosimo sve detalje zanimljivog posla

Piše Krešimir Gulin
2. veljače 2024. - 08:34

Nogometaši Šibenika dobili su i drugo pojačanje za proljetni dio sezone u kojem je imeprativ kluba povratak u 1.HNL. Naime, iz drugoligaša sa Šubićevca su objavili kako je nakon iskusnog stopera Roberta Punčeca, novi igrač Šibenika postaoi David Toševski.

Ovaj 22- godišnji napadač u redove Narančastih dolazi iz ‘sestrinske‘ Austrije Klagenfurt na posudbu do kraja sezone. kazali su u HNK Šibenik.

Toševski je rođen u Skopju 16. srpnja 2001.godine.

U dosadašnjoj karijeri nastupao je za Rabotnički nakon kojeg prelazi u ruski Rostov u transferu vrijednom milijun eura.

Iz Rusije seli na posudbu u poljski Gornik te slovačke Michalovce.

U karijeri je u 52 nastupa upisao 15 pogodaka te ubilježio 4 asistencije.

Uz navedene klubove, Toševski je bio član mlađih kategorija reprezentacije Sjeverne Makedonije.

Čim je Toševski došao na probu na Šubićevac svidio se stručnom stožeru Narančastih, posebice treneru Mariju Careviću koji je hvalio njegove igračke kvalitete.

Na koncu, Carević može biti zadovoljan je jer je dobio napadača koji će zaoštriti konkurenciju u vrhu napada zajedno s Božićem, Delićem, Torresom i Majićem.

Što se prijelaznog roka na Šubićevcu tiče, još uvijek je ostalo otvoreno mjesto jednog veznog igrača, kojeg u taboru Narančastih traže od početka priprema.

Nakon što je propao ransfer iskusnog Nijemca Molla, trenutačno se kao prva opcija nameće angažman 24- Gvinejca Karima Contea.

Omaleni veznjak svidio se u pola sata koliko je odigrao u prijateljskoj utakmici s Austrijom iz Klagenfurta. Iz kluba su poručili kako će konačnu oduku o Conteovoj sudbini donijeti nakon subotnjeg Adria Winter Cupa na kojem Šibenik odigrati dvije utakmice od po sat vremena protiv mostarskog Zrinskog i ponovno klagenfurtske Austrije.

28. svibanj 2024 20:17