StoryEditorOCM
Nogometuživo

Preokret Osijeka na Šubićevcu: Jelenić nakon kornera doveo goste u vodstvo 2:1

Piše Davor Trutin/Gradimir Đukarić/SN/T. V.
19. listopada 2024. - 15:35

70. Sjajna prilika za domaćine, zaspala je gostujuća obrana. Božić je uputio obećavajuću lptu kroz peterac, dočekao ju je na drugoj strani Žuta i silovito opucao, no tek iznad vrata Osijeka.

62. GOOOOL

Preokret Osijeka na Šubićevcu. Nakon izborenog kornera za vodstvo pogađa Jelenić

49. Majić je srušio Hernanija, trebao je to biti samo ‘lakši‘ prekršaj, no veznjak Šibenika prigovorio je sucu Pajaču pa mu je potonji, shodno tomu, dodijelio žuti karton.

46. Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog poluvremena

45+5.GOOOOOL!

Osijek je izjednačio, zabio je Arnel jakupović.

36.Novu veliku priliku dočekao je Hernani, Omerović je poslao fantastičan centaršut u šesnaesterac, a Portugalac loptu nedovoljno preusmjerio da bi završila u mreži.

34.Kakva prilika za Šibenik! Majić je s desne strane uputio projektil, a lopta je odsjela na gredi.

31. Prvi žuti karton u redovima Osijeka, opomenu je zaradio Hasić nakon što je srušio Božića.

23. Nakon gužve na sredini terena, na travnjaku je ostao ležati Ivan Božić. Napadač Šibenika ‘jecao‘ je u bolovima, no ubrzo se ‘oporavio‘ i nastavio s igrom.

14. Sporna situacija u domaćem šesnaestercu, Omerović je prošao po lijevoj strani i u ruku napucao Rocu. Protestirali su gosti, no sudac Igor Pajač odmahnuo je rukom i nastavio s igrom.

11. Nakon ludog otvaranja u prvih desetak minuta, igra se napokon malo primirila, a do lopte su uspjeli doći i gostujući igrači, za sada bez konkretnog učinka.

3. GOOOOOL!

Šibenik vodi 1:0, strijelac je Ivan Satnini.

Žuta je ubacio visoku loptu u peterac, a ono što nije uspio prije niti dvije minute, Santini je napravio sada i glavom loptu pospremio u mrežu.

1. Vatreno otvaranje na Šubićevcu!

Santini je već nakon 50 sekunda igre mogao šokirati Osiječane, dočekao je loptu u gostujućem petercu i silovito opucao, no završilo je ‘tek‘ na gredi.

 

 

Šibenik - Osijek (16.00)

ŠIBENIK: Đaković - Punčec, Morrison, Žuta - Gržan, Roca, Prekodravac, Kolega - Majić - Božić, Santini

OSIJEK: Malenica - Hasić, Tuia, Jelenić, Jurišić - Soldo, Dantas - Omerović, Jugović, Hernâni - Jakupović

Šibenik dočekuje Osijek s novim trenerom na klupi. Marko Kartelo (43) je zamijenio Marija Carevića koji je napustio klub i otišao u Goricu.

- Moram reći da je Carević odradio dobar posao. Momčad je izuzetno karakterna i željna rada. Želio bih istaknuti kako je protekli tjedan bio na visokom nivou. Nastavimo li na taj način, onda nemam straha, kako za ovu utakmicu s Osijekom, tako ni za one koje slijede. Držim da momčad kakvu Šibenik ima može napraviti puno dobrih stvari - rekao je Kartelo uoči sraza s Osijekom prije koji neće puno intervenirati u ‘Carevićevu‘ momčad.

Kartelo ima za zadatak zaustaviti negativnu seriju Šibenika koji je posljednjih pet kola osvojio samo dva boda dok u posljednje četiri utakmice nije postigao niti jedan gol.

Osijek se, pak, želi vratiti u pozitivnu seriju u kojoj su bili prije poraza u posljednjem kolu od Istre 1961. Prije toga je federico Coppitelli upisao četiri uzastopne pobjede, tri u SuperSport HNL i jednu u Kupu.

- Naravno da neki vide ovo u smislu nema dobrih rezultata. Postoji puno faktora. Ono što pokušavam je gurati sve nas da budemo najbolja verzija sebe. Ne možemo kontrolirati ozljede, sudačke odluke, sreću, stanje terena... No mislim da rastemo na stvarima koje možemo imati pod kontrolom. To su radna etika, kvaliteta igrača, organizacija. Moramo brzo učiti - rekao je talijanski trener prije gostovanja kod Šibenika.

19. listopad 2024 17:34