StoryEditorOCM
NogometŠOK NA POČETKU EURA

Christian Eriksen došao je svijesti! UEFA se oglasila: ‘Hospitaliziran je i stanje mu je stabilno‘

Piše Hina
12. lipnja 2021. - 20:05

NOVO:

Nakon što su iz bolnice u Kopenhagenu stigle vijesti da je Christian Eriksen u stabilnom stanju, igrači su se počeli vraćati na teren stadiona Parken.

UEFA je održala sastanak s predstavnicima danskog i finskog nogometnog saveza, a na njemu je odlučeno da će se u 20:30 po našem vremenu utakmica nastaviti.

Igrači su pristali nastaviti utakmicu nakon što su čuli da je Eriksen dobro, ali pitanje je koliko će moći biti fokusirani na događaje na terenu nakon groznih scena kojima su svjedočili.

Po fotografijama sa stadiona, činilo se da je Erikssen došao svijesti, a oko 19.30 je stigla vijest zbog koje su svi odahnuli - Eriksen je budan, i na daljnjim je pregledima u bolnici Rigshospitalet u Kopenhagenu.

Javnosti se obratila u UEFA koja je napisala da je Danac hospitaliziran te da mu je stanje stabilno.

image
AFP

Ranije objavljeno U posljednjim trenucima prvog poluvremena susreta između Danske i Finske na EP-u vezni igrač danske reprezentacije Christian Eriksen (29) srušio se na teren, a liječnička služba odmah je počela s oživljavanjem.

Suigrač hrvatskih reprezentativaca Marcela Brozovića i Ivana Perišića iz Intera srušio se sam od sebe. 

Eriksen je pao u nesvijest, a liječnička služba odmah je jurnula prema njemu i počela s oživljavanjem.

Danski i finski reprezentativi i gledatelji na stadionu su ostali u šoku. Igrači su stvorili štit kako kamere ne bi snimile što se događa, no vidjelo se kako ga liječnici oživljavaju.

Eriksen je na nosilima potom iznesen s terena, a utakmica je prekinuta.

Utakmica EURA Danska - Finska u Kopenhagenu je suspendirana nakon što je nogometaš danske reprezentacije Christian Eriksen (29) u 43. minuti kolabirao na terenu, priopćila je UEFA.

"Utakmica u Kopenhagenu obustavljena je zbog hitne medicinske pomoći", napisala je UEFA na Twitter računu turnira, a utakmica gotovo sigurno neće biti nastavljena danas.

Na velikim međunarodnim natjecanjima sličan slučaj se dogodio na Kupu konfederacija 2003. godineu Lyonu kada se na teren srušio kamerunski nogometaš Marc-Vivien Foe tijekom polufinala protiv Kolumbije. Foe je preminuo, a obdukcijom je ustanovljeno da je patio od srčane mane.

20. travanj 2024 00:31