StoryEditorOCM
Nogometžestoko

Otvoreno pismo čelniku Zrinskog: ‘Sramota je klub iz herojskog grada zvati skupinom lopova i nesposobnjakovića‘

Piše Ivo Mikuličin
14. svibnja 2024. - 12:09

Poštovani gospodine Komak, respektirajući Vaš uspješan poslovni put u tvrtki Osječko pivo, te ljubav prema svom klubu „Zrinskom“, prisiljen sam titulirati Vas „uljezom u hrvatskom nogometu“. Vaš javni nastup poslije, blago rečeno spornog suđenja na utakmici Jarun – Zrinski (1:2), (ne)izravno me vraća na proslavu rođendana legendarnog Mirka Novosela, ondašnjeg doministra za sport, kad je u Berlinu tijekom EP u košarci (op.p. svjedoci su Dino Rađa, dr Željko Fattorini, Stojko Vranković…) kazao:

- Ne smijemo dozvoliti da u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi igraju klubovi sa zagrebačkih tramvajskih postaja, te nogometne družine iz malih mjesta, iza kojih stoje bahati poduzetnici.

Gazda Zrinskog najavio osvajanje HNL-a i prozvao Šibenik: ‘Lopovi, ispali su i opet će ispasti, to je banda nesposobnjakovića‘

Poslije spomenute utakmice u kojoj je vaš Zrinski pobijedio pogotkom u 96. minuti na nedozvoljen način iz ofsajd - pozicije koju bi vidio i pokojni Ray Charles, Vi, umjesto da se pokrijete ušima, napadate izravne rivale u borbi za prvo mjesto, vodstvo, stručni stožer i nogometaše Šibenika rječnikom, kojemu nema mjesta u hrvatskom sportu i našim medijima. Koristite izraze „lopovi“, „banda nesposobnjakovića“ i „tradicija nesposobnih ljudi“ za klub, koji je, trajući više od 90 godina, hrvatskom nogometu podario 12 reprezentativaca.

image

Ivan Komak

Vlado Kos/Cropix

Posredno vrijeđate Šibenik kao grad – heroj u Domovinskom ratu, koji ima više mladih igrača u tri nogometne škole nego Vaš mali Jurjevac stalnih žitelja. Ako niste znali, legende hrvatskog nogometa poput Ratka Kacijana, Slavka Luštice, Petra Nadoveze, Nikice Cukrova, Krasnodara Rore ili Gordona Schildenfelda počeli su svoj put k zvijezdama upravo na Šubićevcu. Vrijeđate hrvatske poduzetnike iz dijaspore (Željko Karajica, Denis Brašić…), koji ulažu nemala sredstva u uređenje šibenskog stadiona neprihvatljivom tezom „da prvoligašu nije potreban stadion“!

Iako niste Dalmatinac posežete za starom dalmatinskom izrekom „Reći ću ti da mi ne rečeš“. Imate obraza govoriti o „sudačkim krađama u korist Šibenika“ zanemarujući, primjerice, podatak da su Narančasti na zadnja četiri gostovanja upisali četiri pobjede s gol-razlikom od 14:1, dok se Vaša momčad iz kola u kolo izvlači pogocima u spornim sudačkim nadoknadama. Kad već spominjete sudačke odluke pozivam najveće svjetske sudačke autoritete da kažu svoje mišljenje o arbitraži na utakmicama Zrinski – Šibenik (2:0) i Jarun – Zrinski (1:2). Ne samo kao netko tko kao novinar traje više od 50 godina, već i kao bivši nogometni sudac i amaterski nogometaš.

Brutalno iskreno, Ivo Mikuličin.

P.S. O Vašim suflerima i jatacima ne bih trošio riječi. To je zadaća za čelne ljude hrvatskog nogometa

24. svibanj 2024 22:16