StoryEditorOCM
NogometZoran Slavica o pojačanjima

Nudilo nam se 40 - 50 igrača, a nama trebaju još samo jedan ili dvojica

31. siječnja 2017. - 13:40

Na Šubićevcu su u utorak predstavili dvojicu novih nogometaša Šibenika. To su 26- godišnji Sinjanin Andrija Bandalo i 19- godišnji Nigerijac Gerald Diyoke, koji je u Šibenik došao na posudbu iz Rijeke:

- Bandalo je stoper koji ima i drugoligaškog iskustva, i vjerujem da će pomoći Martinu Vukorepi i Mateju Rodinu u zadnjoj liniji. Diyoke je vezni igrač, koji može pokriti više pozicija u manevru. Njega smo željeli dovesti još lani, međutim uspjeli smo tek sada. Nadam se kako ćemo s obojicom novih igrača imati dobru suradnju na obostranu korist- rekao je Zoran Slavica, sportski direktor Šibenika.

Diyoke i Bandalo su već stara vijest. Navijače Šibenika zanima hoće li biti još dolazaka?
- Držat ćemo se politike kluba da ne želimo gomilati igrače, već ih ciljano dovoditi na pozicije koje su nam potrebne. Na tragu te politike je dovođenje Diyokea i Bandala. Očekujem da ćemo u skoro vrijeme osvježiti momčad i u napadačkom dijelu. Cilj nam je dovesti jednog brzog ljevokrilnog napadača... A ako taj može igrati i centralnu špicu nećemo imati ništa protiv- najavljuje Slavica.

Hoćete li tražiti zamjenu za Mehmeda Alispahića?
- Moguće je da rješenje na toj poziciji nađemo u postojećem igračkom kadru. Vidjet ćemo tijekom priprema kako će to funkcionirati. Ako bude potrebno reagirat ćemo i dovesti adekvatno pojačanje- odgovorio je sportski direktor "narančastih".

Prema vašim riječima, čini se kako će tijekom zime doći još svega jedan ili maksimalno dvojica igrača:
- Tako sada stvari stoje. Ponavljam, nema smisla "lopatom naguravati" igrače u svlačionicu. Znate, nama se nudilo 40- 50 igrača... No, što će vam kvantiteta, bitno je da igrač ima karakteristike kakve mi tražimo- istaknuo je Slavica.

Na dosadašnji dio priprema osvrnuo se i trener Stipe Balajić:
- Svi momci dobro rade, nikoga od pojedinaca ne bih posebno isticao. Nadam se da ćemo dolazak tog jednog ili dvojice igrača realizirati u što skorije vrijeme kako bismo kompletni odradili pripreme do kraja- rekao je Balajić.

Inače, prvu prijateljsku utakmicu na Šubićevcu u ovom ciklusu Šibenik će odigrati u srijedu protiv OSK-a iz Otoka s početkom u 14,30 sati.

26. lipanj 2024 12:59