StoryEditorOCM
NogometANTE KULUŠIĆ

Ništa od povratka na Šubićevac: šibenski nogometni inernacionalac odlučio prekinuti igračku karijeru

Piše Ivo Mikuličin
21. rujna 2021. - 19:37

Suprotno kuloarskim nagađanjima o njegovu povratku na Šubićevac, šibenski nogometni inernacionalac Ante Kulušić i bivši stoper mlade reprezentacije Hrvatske donio je konačnu odluku o prestanku igračke karijere.

O tome nas je obavijestio osobno u kratkoj ćakuli na šibenskoj Jadriji , gdje trenutačno uživa sa suprugom Jelenom, te dvjema kćerkama.

- Mi smo Kulušiću nudili da bude zamjena za odbjeglog Schildenfelda. Da svojom kvalitetom i iskustvom postane lider naše mlade momčadi. O tome smo pričali krajem proljeća, no Ante je oklijevao s odgovorom – otkrio nam je Eduardo Zapata Sierra, koji je s Kulom, kako ga obično zovu prijatelji, razgovarao upravo na Jadriji.

Prije tridesetak dana Kulušića smo viđali kao trče jadrijskom šumom, uvjereni da se sprema potpisati neki novi inozemni angažman ili da se predomislio glede ponovnog odijevanja narančastog dresa. No, on nam je više nego mirno i prilično argumentirano obrazložio svoju odluku o povlačenju s travnjaka.

- Osjetio sam da je pravo vrijeme za prestanak. Zaplovio sam u 36. godinu. Iza mene je 18 godina karijere, pa sam se , ruku na srce, zaželio mira, uživanja u obiteljskom krugu. Osobno držim da mi je Šibenik puno dao, ali da sam i ja njemu uzvratio na sličan način. Jednostavno rečeno, javilo se zasićenje, koje koči povremenu želju za povratkom – mirno nam je kazivao Kula.

Visoki(190 centimetra) stoper počeo je svoju karijeru u drniškom DOŠK-u, nije kazao „ne“ ni kad ga je Šibenik poslao na „kaljenje“ u susjednu, unešićku Zagoru. Na Šubićevcu je kandidirao za prvu momčad još u doba trenera Ivana Pudara, te ondašnjih zvijezda Gordona Schildenfelda i Ante Rukavine. Sve je potom išlo svojim tijekom. Mlada reprezentacija Hrvatske i bogata inozemna karijera, najvećim dijelom ostvarena u Turskoj( Hacetepe, Genclerbirligi, Balikekersispor, Ankaragucu) , ali i u Moldaviji(Šerif).

Osim šibenskog u domaćim je prvoligaškim utakmicama kratko nosio i dres Rijeke.

- Nogometni teren zamijenio sam navijanjem na tribinama Šubićevca. Više sam nego zadovoljan onim, što sam vidio na zadnjim utakmicama Šibenika. Očito, u klubu i momčadi vlada dobra atmosfera. Nije riječ samo o izrazito nadarenim Marinu Jakolišu i Antoniju Marinu. Ima još dobrih igrača u šibenskom dresu.

Kako, primjerice, preskočiti sjajnog vezista Marija Ćurića, spremnog da igra u oba smjera!?Uostalom, zašto bih ja svojim povratkom zatvarao prolaz mladom stoperu Doniju Grdiću, koji je utakmicu protiv Istre odigrao po mom guštu – lijepo priča Kula o svom Šibeniku.

Na kraju smo izmamili osmijeh na njegovu licu tezom „da ga vidimo u budućnosti ulozi sportskog direktora na Šubićevcu“.

- Priznajem da o tome nikad nisam razmišljao. Tko zna možda se jednom i predomislim!? Sad je, kako već rekoh, stiglo vrijeme rastanka od nogometa i uživanja s obitelji – završio je Kulušić.

20. travanj 2024 12:36